Primar atacat de secretară

0

Primarul comunei Beleți-Negrești, Marin Mihai, judecat după ce a incendiat sediul primăriei, are viață grea cu secretarul instituției, Elena Roxana Roșescu. Edilul o acuză pe subalterna lui de agresiune și a obținut împotriva ei un ordin de protecție. Marin Mihai este judecat pentru incendierea sediului primăriei și  documentelor administraței locale, faptă comisă în decembrie 2021. Atunci, Marin Mihai a susținut că a ajuns să comită o asemenea faptă fiind adus la disperare de aceeași Elena Roxana Roșescu, secretarul primăriei care nu voia să îi semneze documentele administrative sau proiectele pentru comunitate.  

Vineri 4 octombrie, Marin Mihai a obținut la Judecătoria Topoloveni un ordin de protecție împotriva Elenei Roxana Roșescu, secretarul Primăriei Beleți-Negrești. Instanța a admis cererea primarului și timp de o lună, femeia nu are voie să se apropie la mai mult de 10 metri de el. Scandalul a pornit, potrivit plângerii edilului, după ce Marin Mihai s-ar fi dus în biroul secretarului să își depună dosarul de consilier local. Elena Roxana Roșescu a refuzat să-l primeacă și a vrut să-l scoată afară din biroul ei pe Marin Mihai. Ar fi făcut-o în mod brutal! Edilul spune că secretara l-a împins și l-a prins între toc și ușă și l-a strivit provocându-i leziuni.

Ordin de protecție pentru o lună

”Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Marin Mihai în contradictoriu cu pârâta Roșescu Elena Roxana , astfel cum a fost precizată. Emite ordinul de protecţie, pe o perioadă de o lună, începând cu data de 04.10.2024, prin care dispune următoarele măsuri: – obligarea pârâtei la păstrarea unei distanţe minime de 10 m faţă de reclamant cu excepţia cazurilor în care prezenţa concomitentă a ambelor părţi în faţa oricăror autorităţi/instituţii publice este necesară potrivit legii sau dispoziţiilor legitime ale reprezentantului autorităţii/instituţiei respective. În temeiul disp. art 38 alin. 5 lit .c) din Legea 217/2003, fixează ca măsuri de control a respectării ordinului de protecţie şi pentru prevenirea încălcării acestuia verificări periodice şi/sau spontane privind locul în care se află pârâta. (…) Executorie, fără somaţie. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată”, se precizează în hotărârea magistraților.  Cei doi au fost reprezentați la instanță de  avocați din oficiu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în 3 zile  de la pronunțare. Până ieri, nu a fost depusă contestație.

 Două plângeri penale

Mihai Marin a depus la Secția Rurală Călinești două plângeri penale împotriva secretarei Roșescu. Ultima a fost depusă săptămâna trecută, după incidentul în urma căruia a fost emis ordinul de protecție, și prima în luna iunie a acestui an. În vară, edilul a reclamat-o pe Elena Roxana Roșescu de agresiune, precizând că l-ar fi strâns de gât. Marin Mihai susține că secretara i-ar fi dus niște documente la semnat, i-a cerut să le semneze pe loc, iar primarul a refuzat spunând că le va semna după ce le citește. Atunci femeia s-ar fi înfuriat și l-a strâns de gât, sugrumându-l, și l-a blestemat. Mihai Marin este acuzat de violarea sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri, faptă comisă în decembrie 2021 când a incendiat sediul Primăriei Beleți Negrești. Aflat o perioadă în arest preventiv, apoi în arest la domiciliu și, în cele din urmă, sub control judiciar, edilul s-a întors în funcție după ce toate măsurile preventive au fost revocate. De atunci, la fel ca și înainte de incendiere, între el și secretarul primăriei există o stare de tensiune.  Mandatul lui Marin Mihai se va încheia la sfâșitul lunii octombrie, urmând ca de la 1 noiembrie să preia funcția Constantin Cătănea, candidatul PSD care a câștigat alegerile din 9 iunie.