Tăiată și tâlhărită de frate, de ziua ei!

0

O piteșteancă a trăit clipe de coșmar când a fost atacată violent chiar de către fratele ei, chiar în ziua când își sărbătorea aniversarea. Bărbatul a pus mâna pe un cuțit, a tăiat-o și i-a furat telefonul mobil. A fost prins după aproximativ o oră, în centrul Piteștiului, având aparatul la el. Deși sora a refuzat să depună plângere împotriva lui, bărbatul a fost arestat preventiv pentru tâlhărie calificată! 

Joi seara, o mamă a sunat la 112 și a anunțat că fiica ei a fost tâlhărită. Culmea, autorul faptei era chiar fratele victimei. Polițiștii Secției 2 Pitești, au mers la blocul unde locuia victima pentru cercetări. Oamenii legii au stabilit că femeia, în vârstă de 50 de ani, își sărbătorea ziua și se afla la masă cu fratele ei, Constantin M., de 54 de ani. La un moment dat, bărbatul i-a cerut telefonul, să apeleze pe cineva. Sora a refuzat să i-l dea. Atunci, Constantin M. s-a enervat, a pus mâna pe un cuțit și a atacat-o pe sora lui. Omul i-a pus arma la gât și i-a cerut din nou telefonul. A tăiat-o, provocându-o o rană mică, i-a furat telefonul și a plecat. După aproximativ o oră, mama celor doi, a sesizat Poliția.

Anchetatorii au parcurs procedura emiterii unui ordin de protecție însă femeia atacată a refuzat să fie emis un astfel de ordin împotriva fratelui. De altfel, ea a refuzat și să depună plâgere împotriva lui Constatin M, precizând că nu vrea să-i facă rău, doar că, fiind vorba de infracțiunea de tâlhărie calificată, polițiștii s-au autosesizat din oficiu, fără a fi necesară plângerea prealabilă.

După comiterea faptei, bărbatul a fost găsit de polițiștii Secției 1 Pitești, în centrul orașului. Avea telefonul la el. A fost dus la auderi, iar oamenii legii au emis pe numele lui o ordonanță de reținere. Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au înaintat Judecătoriei Pitești,  propunerea arestării preventive. Instanța a admis cererea și pe numele lui Contantin M. a fost emis un mandat pentru 30 de zile. Imediat după ce a aflat decizia magistraților, bărbatul a depus contestație. A putea să scape de arest doar dacă judecătorii Tribunalului Argeș îi vor admite contetația.