Prof. dr. Florea Stan a fost condus pe ultimul drum

0

Miercuri 16 octombrie, prof. dr. Florea Stan a fost condus pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe II, din Pitești.

Prof. dr. Florea Stan, doctor în filosofie și fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, a încetat din viață luni, 14 octombrie, zi în care creștinii ortodocși o prăznuiau pe Sfânta Cuvioasa Parascheva.

 

Prof. dr. Florea Stan a fost inspector școlar general la ISJ Argeș în perioada 1973-1979 și 1989-1990, iar ulterior a ocupat funcția de decan la Universitatea Spiru Haret. A fost inclus în enciclopedia personalităților internaționale datorită contribuțiilor sale remarcabile în domeniile Filosofiei și Sociologiei, recunoscute la nivel global prin publicațiile sale de valoare.

Slujba de înmormântare a avut loc miercuri, 16 octombrie, la Biserica Sfântul Gheorghe II, situată lângă cimitirul cu aceași nume. Un sobor format din opt preoți au înălțat la cer rugăciuni pentru sufletul celui trecut în lumea drepților. La ceremonia religioasă au participat mai mulți profesori, aceștia provenind din trei generații de dascăli. Prof. dr Florea Stan a fost condus pe ulmtimul drum de rude, prieteni apropiați și cadre didactice. A fost înmormântat la Cimitirul Sfântul Ghoerghe, din Pitești.

Masa de pomenire a avut loc la Restaurantul Orhideea, acolo unde, fiind miercuri, s-a servit mâncare de post.

 

Prof dr. Florea Stan inmormântat azi un sobor de opt preoți, alturi de profesori, familie, prieteni. Mai multe generații de profesori.