Argeșean condamnat în Italia pentru tâlhărie

0

Marți 15 octombrie, un argeșean din comuna Bârla, în vârstă de 29 de ani, a fost ridicat de acasă de polițiști și dus la Penitenciarul Mioveni având de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 2 luni. Tânărul a fost condamnat în Italia pentru tâlhărie calificată și rezistență față de un funcționar public. Curtea de Apel București a dispus ca acesta să își execute pedepsa într-o închisoare din țara noastră.

 

Încă din luna iulie a acestui an, autoritățile italiene au emis pe numele lui Alin Marian D., de 29 de ani, din Bârla, un mandat european de arestare preventivă. Curtea de Apel București a respins solicitarea și a dispus măsura controlului judiciar față de argeșean. Ulterior, a cerut să fie transmise instanței sentința de codamnare și perioada în care argeșeanul a fost reținut în Italia. Răspunsul a venit abia după  3 luni timp în care a fost menținută măsura preventivă.

Marți, 15 octombrie, Curtea de Apel București a respins cererea arestării în baza mandatului european care ar fi presupus extrădarea tânărului, și a dispus ca acesta să își execute restul de pedeapsă în România. ”… recunoaşte sentinţa nr.2449/20.09.2017 pronunţată de Tribunalul Ordinar din Bologna confirmată prin sentinţa bnr.2834/5.06.2018 pronunţată de Curtea de Apel din Bologna definitivă la data de 30.04.2019 prin care persoana solicitată D. Alin Marian a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 2 luni închisoare. Dispune ca persoana solicitată D. ALIN MARIAN. Să execute pedeapsa de 3 ani şi 2 luni închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din durata pedepsei aplicată de autorităţile judiciare italiene, de 3 ani şi 2 luni închisoare, perioada prevenţiei de la 26.10.2016 la 22.06.2018 precum şi durata reţinerii în procedura de executare a mandatului european de arestare, din data de 15.07.2024”, scrie în hotărârea Curții de Apel București, din 15 octombrie.

A fost încarcerat

În aceeași zi polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Curtea de Apel București. ”Bărbatul era urmărit la nivel internațional, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și rezistență față de un funcționar public, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare cu executare, de către o instnață din Italia”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Alin D.  a fost încarcerat.