Bogdan Velcescu despre invalidarea consilierului Matei: ”Nu mai face parte din partid!”

0

Pe listele de consilieri județeni depuse peste invalidare se află și numele candidatului AUR,  Florian Codruț Matei. Acesta este președintele Partidului Republican dar a candidat pe listele AUR în urma unor negocieri. Deși a câștigat, prin vot, un loc în Consiliul Județean Argeș, acesta nu a fost validat din cauză că nu a depus la dosar adeverința de membru de partid. De ce nu a depus documentul? Pentru că nu l-a primit de la AUR! Acum lupta se va duce în instanță unde decizia de invalidare va fi contestată. 

Tribunalul Argeș a validat lista celor 31 de consilieri județeni din noul mandat și a invalidat trei mandate. Printre cele invalidate se numără și cel al lui Florian Codruț Matei. ”Nu știu motivul. O să facem contestație în apel. Eu nu am fost informat de partid. Am rămas uimit că nu primesc adeverința de membru. Era unul dintre documentele pe care trebuia să le atașăm la validare. Am făcut o cerere către ei și a rămas că o să-mi dea un răspuns. Mi-au dat un e-mail prin care mi s-a spus că nu s-a primit de la București adeverința, dar nu știu din ce motiv nu a sosit această adeverință. Au fost anumiți membrii pe care conducerea locală nu i-a agreat și nu a vrut să-i valideze și s-au folosit de acest tertip. Probabil că vrea să valideze pe altcineva care era sub mine pe listă. Eu cred că este un abuz ce au făcut. Am înțeles că ar fi excludere din partid a noastră: a mea, a lui Ionuț Codrea, a doamnei Argentina Culcuș și a lui Vali Nicolae de la Rociu. O să continui în instanță ca să îmi caut dreptatea. Eu știu că sunt membru de partid, pe mine nu m-a anunțat nimeni că nu aș mai fi”, a spus pentru Curierul zilei, Matei Florian Codruț.

S-a întors la Partidul Republican

Bogdan Velcescu, președintele Filialei Argeș AUR a precizat că Matei Florian Codruț nu mai face parte din partid. ”A fost exclus din partid în momentul în care s-a întors la Partidul Republican de unde a venit să candideze. A fost exclus în vară, dar decizia finală a fost dată în septembrie. Deciziile de a fi sau a nu fi membru nu le ia filiala (n.r Filiala Argeș) ci Secretariatul General. El a participat pe listele AUR în uma unor negocieri cu Partidul Republican. După care, am văzut că și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare din partea acelui partid. Nu a avut adeverința de membru, nu a avut tabelul pe care partidul l-a trimis”, a declarat Bogdan Velcescu.