Francez baut la volan, mergea pe contrasens și cu ITP-ul expirat! A rămas fără permis…

0

Ieri, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni, au depistat pe raza orașului Mioveni, un bărbat de 45 de ani, U. Jean, cetățean francez, cu domiciliul în Bascov, care intenționa să efectueze manevra de circulație pe contrasens pe DN 73, cu autoturismul marca Dacia Logan.
Având în vedere că au rezultat indicii că șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice, acesta fost testat cu aparatul din dotare rezultând o valoare de peste 0,40 ml/l, alcool pur în aerul expirat, astfel a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație
Totodată în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată, fiind luate măsurile legale de reținere a certificatului de înmatriculare și sancționarea contravențională a conducătorului auto.