A murit un cunoscut actor piteștean!

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Petrișor Stan, actor pentru eternitate”, acesta este anunțul trist făcut de reprezentanții Teatrului Alexandru Davila Pitești. Artistul a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. Acesta și-a dedicat 36 de ani din viață scenei piteștene.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De astăzi, familia Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești este mai săracă. Unul dintre actorii care s-au identificat cu activitatea ultimelor patru decenii, Petrișor Stan, a plecat să joace pe altă scenă. S-a născut la 11 martie 1957 și a absolvit Universitatea de Artă din Târgu Mureș în 1983, când a fost repartizat la teatrul din Botoșani, iar din 1988 s-a transferat la teatrul din Pitești, de unde s-a și pensionat. În decursul acestor ani l-ați putut vedea în spectacole memorabile, de la “D’ale carnavalului” la “Romanțioșii”, de la “Antigona” la “Bădăranii”. În unele piese a jucat alături de partenera sa de viață, Doina Aida Stan, au transmis reprezentanții Teatrului Alexandru Davila.
“A fost unul dintre actorii emblematici ai teatrului, distribuit în roluri importante; a lăsat un gol imens în inima spectatorilor din Pitești” – Sevastian Tudor, fost manager al teatrului.
“L-am îndrumat să dea la facultatea de teatru, la Târgu Mureș, unde a și absolvit la clasa domnului Codrescu. A fost repartizat la Botoșani și apoi a mers la Pitești unde îi plăcea extraordinar” – Tudorel Filimon, actor
“A fost un actor de neimaginat, un profesionist dedicat teatrului, iubea scena, iar ca prieten, un om de aleasă ținută morală” – Matei Varodi, regizor.
Adio, maestre!