În perioada 21-24 noiembrie, județul Argeș va fi reprezentat la Târgul de Turism al României de la Romexpo. Va fi promovată zona montană a județului nostru, pentru atragerea turiștilor. În cadrul standului expozițional vizitatorii vor afla despre frumusețile celei mai spectaculoase zone montane din țară, cu obiectivele sale unice. În plus, vor fi promovați producătorii și produsele locale.
Consiliul Județean Argeș participă, în perioada 21-24 noiembrie 2024, la Târgul de Turism al României – ediția de toamnă, care se va desfășura la Romexpo București. Consiliul Județean Argeș va avea stand propriu de prezentare, iar expoziția va fi amenajată în colaborare cu instituțiile de cultură subordonate – Centrul Județan de Cultură și Arte Argeș, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila Pitești. Vor fi promovate obiectivele turistice, zona montană, trasee turistice, cele mai importante evenimente și festivaluri, gastronomia, tradițiile și meșteșugurile locale.
Produse tradiționale pentru degustare
La Târgul de Turism al României de la Romexpo vor fi promovați producătorii și produsele locale. Rețetele tradiționale, păstrate și transmise din generație în generație, conferă produselor din Argeș savoarea autentică a preparatelor din vremurile de altădată. La standul Consiliului Județean Argeș de la Romexpo, vizitatorii vor avea parte și de o experiență culinară. În cadrul spațiului expozițional se vor regăsi produse locale, care vor fi oferite spre degustare la deschiderea evenimentului, în ziua de joi, 21 noiembrie.
Promovarea zonelor montane
”În Argeș se află cea mai spectaculoasă zonă montană din țară, cu lacuri glaciare și cascade impunătoare, splendoarea crestelor munților Făgăraș, cu vârful Moldoveanu – “Acoperișul României”, pitoreasca zonă Rucăr – Dâmbovicioara, rezervația naturală Valea Vâlsanului. În zona de nord a Argeșului, se remarcă, în inima muntelui, câteva dintre bijuteriile turismului argeșean: Cetatea Poienari – adevărata cetate a lui Dracula, Transfăgărășan – drumul dintre nori, care șerpuiește prin munți într-un peisaj natural uimitor, Lacul de acumulare și Barajul Vidraru – cel mai mare baraj arc din România.
Zona Transfăgărășanului este renumită pentru peisajele superbe și pentru practicarea turismului activ și de aventură. Munții Făgărașului au cele mai numeroase și diverse trasee montane marcate din Carpații României. Pornind de pe Transfăgărășan, luând cărările la pas și drumețind către înălțimi, o să descoperiți văi și goluri alpine, natura sălbatică, specii de floră și faună unice în lume, peșteri, chei și peisaje impresionante cu cele mai înalte creste ale Făgărașilor.
Transfăgărășanul este locul perfect pentru diverse activități distractive, precum trasee de aventură, tiroliană, tir cu arcul, escaladă, ciclism. Pe lacul de acumulare al Barajului Vidraru se pot face plimbări cu ambarcațiuni ușoare – bărci cu vâsle, hibrobiciclete, șalupe, caiace, precum și croaziere cu vaporașul. Pentru pasionații de pescuit există locuri perfecte pentru acest tip de activitate, iar pentru iubitorii de camping, Lacul Vidraru este renumit pentru zonele de campat care se găsesc de jur împrejurul acestuia.
În zonă, există numeroase facilități de cazare și petrecere a timpului liber – căbănuțe, pensiuni și hoteluri, care oferă spații confortabile pentru relaxare și delicii culinare specifice locului”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Argeș.