Condamnat că a târât un poliţist cu maşina!

0



La şase luni de la comiterea faptei un bărbat din comuna Pietroşani şi-a primit pedeapsa! Acesta a fost condamnat, fiind acuzat de ultraj prin loviri şi alte violenţe şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În ziua de Crăciun, a urcat beat criţă la volan şi în timpul unui control al oamenilor legii a luat un poliţist târâş cu maşina. Nu din greşeală, ci cu intenţie, după cum a stabilit instanţa!


În ziua de Crăciun a anului trecut, Ion P., de 51 de ani din comuna Pietroşani se afla la volanul unui Audi pe drumul judeţean din Un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală Domneşti i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Bărbatul nu a oprit, continuându-şi drumul. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui forţându-l să staţioneze. Ion P. le-a dat documentele oamenilor legii şi a fost pus să sufle în etilotest. Aparatul indica o concentraţie de alcool de 1,02, la mie în aerul expirat. În timpul verificărilor bărbatul a urcat la volan şi a vrut să plece. În încerarea de a-l opri, unul dintre agenţi s-a prins de caroserie, fiind luat târâş. A fost trât pe o porţiune de circa 50-100 de metri după cum a reieşit din ancheta demarată ulterior. Când a văzut ce se petrece colegul poliţistului a urcat în maşina de serviciu şi a blocat Audi-ul. După toată această ispravă, conducătorul auto a motivat că se ducea acasă să aducă nişte documente care îi lipseau în momentul verificărilor.
Pedeapsă cu executare
În mai puţin de o lună, Ion P. a fost trimis în judecată. Bărbatul a cerut să fie încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă instanţa i-a respins solicitarea. În plus, a cerut să fie reaudiaţi martorii din rechizitoriu. Marţi, Tribunalul Argeş a dat prima sentinţă în acest dosar. „Condamnă pe inculpatul P.Ion, fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracşiunii de ultraj, sub forma lovirilor şi alte violenţe. (…) condamnă pe inculpatul PÎRVU ION la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. (…) contopeşte pedepsele principale stabilite anterior şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv un spor de 4 luni de zile, rezultând în final pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie în condiţiile art. 60 C penal”, se precizează în sentinţă. Altfel spus, are o pedeapsă cu executare de 1 an şi 10 luni.
Mii de euro daune morale
În plus, judecătorii au admis cererea omului legii şi îl obligă pe inculpată să plătească daune morale. „Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi obligă inculpatul la plata către aceasta, a sumei de 171 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare (…), admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă E.N. şi obligă inculpatul să plătească părţii civile, cu titlu de despăgubiri civile, suma de 6.500 de euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data plăţii efective, reprezentând daune morale”, se mai precizează în decizia judecătorească. Magistraţii au menţinut sub sechestru autoturismul Audi folosit la comiterea faptei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.