Liga de Vară s-a anulat!

0
0
  • Echipele de baschet nu au mai dorit să participe



Federaţia Română de Baschet a anun­ţat că a hotărât să anu­leze Liga de Vara, com­petiţie care urma să se desfăşoare chiar îna­inte de startul noului sezon competiţional care este programat să înceapă în septembrie.


Motivul pentru care FRB a luat această decizie este lipsa de competitori. La această întrecere ar fi trebuit să participe toate cluburile din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Feminin, inclusiv BCM U Piteşti. Întrecerea era o oportunitate pentru cluburile din Liga Naţionala de a vedea la lucru, la un nivel ridicat, juniorii din propria pepinieră.
În ceea ce priveşte competiţiile de juniori, forul condus de preşedintele Horia Păun a decis anularea Turneelor Finale GVB, care stabilesc locurile 9-16. Totuşi, în condişiile în care evoluţia pandemiei va permite acest lucru, Turneele Finale GVA se vor desfăşura conform programului trimis cluburilor. Secretarul general FRB, Dan Berceanu, a prezentat la şedinţa de acum câteva zile situaţia reluării Campionatelor Naţionale de juniori, prin disputarea turneelor finale Grupa Valorică A şi Grupa Valorică B. La GVA, toate echipele au confirmat participarea, grupele fiind complete, mai puţin U14F (7 echipe). Pentru GVB, foarte puţine echipe au confirmat participarea (1-3 echipe/grupa), astfel că Departamentul CLT-Eligibilitate a propus ca TF GVB să nu se mai desfăşoare. S-a analizat situaţia şi datele de desfăşurare ale Turneelor Finale propuse de Departamentul CLT-Eligibilitate şi s-a aprobat următoarele:
– Turneele Finale GVA se vor desfăşura, dacă evoluţia pandemiei o va permite, conform programului trimis cluburilor, jocurile desfăşurandu-se în aer liber sau sală (unanimitate de voturi);
– Turneele finale GVB nu se vor mai disputa (unanimitate de voturi);
– împrumuturile de jucători juniori făcute pentru sezonul 2019-2020 şi care expiră la 31.07.2020 se vor prelungi automat până la terminarea sezonului, conform programării Turneelor Finale (unanimitate de voturi).
Programul trimis cluburilor de către FRB este următorul:
Campionatul Naţional U15 – 29 iulie / 2 august
Campionatul Naţional U14 – 5/9 august
Campionatul Naţional U18 – 5/9 august
Campionatul Naţional U13 – 12/16 august
Campionatul Naţional U16 – 12/16 august. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.