Coronavirus la IPJ Argeş!

0
0



Virusul a intrat și în rândul polițiștilor din cadrul IPJ Argeș. Deși, în mod oficial, în prezent este un singur caz confirmat, sunt nici mai mult, nici mai puțin, de 18 oameni ai legii aflați în izolare la domiciliu. Neoficial numărul polițiștilor confirmați ar fi mai mare, sursele noastre indicând cel puțin 5 oamenii ai legii depistați pozitiv.


În contextul în care, Sars-Cov 2 a decimat toată planeta, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut după ce s-au mai ridicat din restricţiile impuse de Guvernul României şi Preşedinte, numai respectarea celor mai elementare reguli, face diferenţa dintre un infectat şi un om sănătos. Aşadar, respectarea acestor reguli, purtarea corectă a măştii, a mânuşilor chirurgicale, folosirea dezinfectanţior, sunt cele care au demonstrat că se poate fără niciun caz de Covid 19, la Poliţia Municipiului Câmpulung. Pentru ca poliţiştii pe care îi are în subordine să fie protejaţi, comanda Poliţiei Câmpulung a asigurat toate materialele de protecţie necesare poliţiştilor musceleni. Reamintim că primukl caz de coronavirus confirmat în rândul oamenilor legii a fost la o secţie rurală din zona Câmpulung.
18 poliţişti aflaţi în izolare la domiciliu
Același lucru s-a întâmplat și în cadrul IPJ Argeș și la secțiile din cadrul Poliției Municipiului Pitești. În ciuda măsurilor de protecție, însă, au început să apară cazuri de coronavirus și în rândul polițiștilor care sunt nevoiți să meargă zilnic la serviciu. „Avem un caz confirmat, 18 lucrători aflați în izolare la domiciliu și 3 polițiști vindecați”, ne-a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Sursele noastre spun însă că la Piteşti ar fi mai mulţi oameni ai legii confirmaţi, cifrele indicând cel puţin 5 poliţişti depistaţi cu COVID-19. Aceştia ar proveni de la mai multe servicii şi de la o secţie din Piteşti. Imediat după testarea şi confirmarea acestora au fost făcute, dezinfecţii dar şi anchete epidemiologice, de aici numărul mare de poliţişti aflaţi în izolare la domiciliu. Se pare că un caz confirmat ar fi şi la Poliţia Mioveni şi mai mulţi colegi ai acestuia se află în izolare. Din această cauză, zilnic merg poliţişti de la Piteşti şi de la Câmpulung să-i ajute pe colegii rămaşi la serviciu, la Mioveni.
„Sunt câteva persoane infectate”
Deşi toată lumea se fereşte să furnizeze cifre exacte este evident că şi poliţiştii sunt oameni şi nu sunt invincibili în faţa virusului. „ Am informaţia că sunt câteva persoane infectate din rândul poliţiştilor dar nu vă pot spune exact numărul acestora, pentru că nu îl am. Şi eu aştept zilnic de la Direcţia de Sătănate Publică o raportare grupată pe instituţii dar ei au un volum foarte mare de muncă acolo, cu anchetele epidemiologice şi această raportare vine mai greu. Noi muncim să facem acele anchete epidemiologice să fim siguri că stabilitm persoanele de contact pentru a fi izolate”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. M.Sandu; B. Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.