Fântână arteziană în centrul Câmpulungului

0
0



A fost pusă în func­țiune noua fân­tână arteziană din cen­trul orașului Câm­pulung, după ce s-a reabilitat zona din ju­rul primăriei. Aceasta este aproape în locul celei vechi din inox care a avea o formă abstractă și acum este lăsată de izbeliște în­tr-un parc din oraș, pentru că autoritățile locale nu i-au găsit un loc unde să o ampla­seze pe viitor.


Noua fântână arteziană de la sol este atracția copiilor. În fiecare seară aceștia își scot părinții din case pentru a se jucva în centrul orașului. Fie fac jaloane cu bicicleta printre jeturile de apă, fie dirijează cu mâinile apa jeturilor acesta croind alt traseu față de cel stabilit pentru captare, sper dezamăgirea unor câmpulungeni care fac comentarii pe paginile de socializare.
,,Din ce în ce mai multă lume şi din ce în ce mai puţini oameni. Oameni răi care comentează că nici asta nu este frumos în Câmpulung Muscel. Atât de rai încât nu văd bucuria copiilor care se răcoresc și se joacă în această fântână. Răutatea voastră este atât de mare încât nu o să vă lăsați copiii să se joace din cauza că sufletul vostru a îmbătrânit prea devreme. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris Irinel Bădulescu, un luptător de kickboxing din Câmpulung, pe pagina sa de socializare. Noua fântână are două două linii perimetrale, cu câte 9 de jeturi de apă pe fiecare latură (cu o înălțime de 0,5 metri), ambele luminate cu bandă LED, dar și o linie centrală cu câte 9 de jeturi verticale, având o înălțime de 1 metru. Fântâna mai are și un senzor pentru reducerea înălțimii jeturilor de apă în caz de vânt puternic, dar și de un senzor de ploaie care va opri automat apa din fântână în caz de precipitații. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.