Secţia ATI Mioveni, tot închisă!

0
  • În timp ce numărul cazurilor de COVID-19 cresc zilnic



De sâmbătă, Secţia ATI din cadrul Spitalului suport COVID-19 Mioveni
a fost închisă, din lipsă de medici. Toţi pacienţii aflaţi în stare gravă au fost transferaţi în mai multe spitale din ţară. Unii dintre au şi decedat în ultimele zile, numărul deceselor în Argeş ajungând la 58. Deşi primarul Ion Georgescu şi prefectul Emanuel Soare au încercat să găsească soluţii de detaşare de personal din alte judeţe din nefericire nu s-a putut realiza.


Având în vedere legislaţia în vigoare, în perioada stării de alertă medicii şi personalul medical nu poate fi detaşat la spital suport COVID decât cu acordul acestora. Din acest motiv, nu au putut fi prelungite delegările pentru medicii care asigurau continuitatea secţiei ATI din cadrul Spitalului Mioveni. Sâmbătă toti pacienţii internaţi în această secţie, aflaţi în stare critică, au fost transferaţi la alte spitale din ţară. De atunci primarul Ion Georgescu şi prefectul Emanuel Soare încearcă să găsească medici dispuşi să îşi dea acordul pentru a fi transferaţi să lucreze la Secţia ATI Mioveni. Deşi, la un moment dat, primarul Georgescu avea promisiuni din partea a doi medici şi această variantă a picat! „ Din păcate secţia nu este funcţională. Domnul primar a făcut eforturi. A avut nişte contacte şi chiar reuşise să găsească ceva, la un moment dat, din păcate nu a reuşit! La Mioveni este nevoie de 4 medici. Am primit o solicitare din partea Spitalului Mioveni cu rugămintea de a ajuta pentru detaşarea de personal. Am încercat, să găsesc, am vorbit personal şi cu domnul Raed Arafat, din păcate nu există personal disponibil din alte judeţe pentru noi. Sperăm ca în perioada următoare să putem rezolva. Până atunci activitatea secţiei este suspendată”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
3 medici confirmaţi cu coronavirus
În tot judeţul Argeş există 13 medici de anestezie şi terapie intensivă. Dintre aceştia, trei au vârsta de epste 65 de ani şi nu pot lucra în spitale COVID. Alţii 7 lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti acolo unde urmează să fie pusă în funcţiune o secţie ATI COVID-19. Din păcate coronavirsul nu ocoleşte personalul medical şi nici pe medici. Din surse de încredere am aflat că în acest moment 3 medici din cadrul Spitalului Judeţean ar fi confirmaţi cu virusul SARS CoV-2 (nu medici ATI), 3 asistente medicale, 2 infirmiere şi un şofer . „ Noi trebuie să găsim o strategie prin care să aduem mai mulţi pacienţi într-un singur spital să nu-i împrăştiem în toate. Este o criză sanitară pe care trebuie să o gestionăm şi să fim creativi pentru a găsit soluţii”, a mai precizat prefectul judeţului. M.Sandu