Modificări importante în baschetul românesc

0

Preşedinţii de cluburi au propus, Consiliul Director urmează să aprobe

După Final Four-ul Cupei României de la Cluj, încheiat luni seară, în care s-a desemnat câşti­gătoarea Cupei României, în Capitala Ardealului a avut loc întâlnirea anuală a preşedinţilor de cluburi din Liga Naţională de Baschet Masculin.
Conducătorii cluburilor din baschetul românesc au discutat şi au venit cu propuneri pe diferite teme ce ţin de Liga Naţională, dar şi de organizarea şi dezvoltarea baschetului românesc. Urmează ca aceste propuneri să fie votate în cadrul Consiliului Director. Printre temele discutate a fost şi alcătuirea loturilor pentru următoarele sezoane de LNBM.
Iată ce au propus preşedinţii de cluburi:
Sezon 2020/2021 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezon 2021/2022 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezon 2022/2023 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezonul 2023/2024 – 6 străini, 1 jucător format de club, doi români pe teren pe toată durata partidei.
Pe parcursul acestor patru sezoane, în Cupa României se doreşte revenirea la sistemul cu doi jucători români pe teren pe toată durată partidei, cu menţiunea că unul dintre jucătorii români de pe teren trebuie să fie sub 23 de ani. Astfel, exista posibilitatea ca un jucător român sub 23 de ani şi un alt jucător român, indiferent de vârstă, să se afle pe teren pe toată durata meciurilor din cadrul Cupei României.
Va apărea Junior League
În afară de propunerile ce ţin de Liga Naţională de Baschet Masculin, şefii cluburilor au venit şi cu propuneri pentru dezvoltarea sectorului juvenil. Pe viitor se doreşte crearea LNBM Junior League, o competiţie în care vor participa toate cluburile din Liga Naţională. Cluburile pot forma echipe din jucători U20, U18 şi U16. Pentru început cluburile pot „împrumuta“ jucători legitimaţi la alte cluburi de juniori, însă din sezonul 2021-2022 fiecare club trebuie să formeze o echipă pe cont propriu, adică toţi tinerii jucători care reprezintă o echipă în această competiţie să fie legitimaţi la clubul de seniori. De asemenea, fiecare club din LNBM va fi obligat să participe în competiţiile de juniori cu cel puţin o echipă, la fel ca în cazul LNBM Junior League. Propunerile preşedinţilor de cluburi trebuie să fie votate în cadrul Consiliului Director pentru a putea fi puse în aplicare.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.