Un nou spital din Argeş va deveni unitate suport COVID-19

0

Autorităţile judeţene au luat decizia ca un nou spital din Argeş să devină unitate suport pentru pacienţii cu coronavirus. Este vorba de Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni. M.S.

Luni, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, președintele CJ Argeș a propus ca Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni să devină spital suport pentru pacienții asimptomatici și pentru cei confirmați dar cu forme ușoare, în așa fel încât mâine, când intră noua lege în aplicare, să poată gestiona internarea pacienților. La nivelul judeţului era unitatea de izolare și tratament pentru pacienții asimptomatici, în subordinea SJUP, unde vor putea fi primiți peste 100 de pacienți, și tocmai de aceea era necesară această măsură în ceea ce privește Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.

Prefectul Emanuel Soare a anunţat că prin hotărârea CJSU nr 24/20.07.2020 s-a hotărât desemnarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni ca unitate COVID-19, destinată persoanelor cu infecție SARS-CoV-2 asimptomatice, sau cu forme ușoare. Pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, cu domiciliul în Argeș, vor fi transferați la Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar cei domiciliați în alte județe la unități de profil similare din județul de domiciliu. Vor fi transferaţi în jur de 30 de pacienţi, şase fiind din alte judeţe.