Afacerist judecat că nu a înregistrat facturile!

0
0



Un om de afaceri din Târgiu Jiu care deţine o firmă cu punct de lucru şi în judeţul Argeş, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. El a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a efectuat mai multe tranzacţii de vânzare-cumpărare, fără să înregistreze facturile în contabilitate. Prin această metodă, în numai 6 luni a adus în prejudiicu statului de 270.000 lei.


„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că în perioada iunie-decembrie 2013, un bărbat de 54 de ani, din Târgu Jiu, nu ar fi înregistrat în actele contabile sau alte documente legale, mai multe operațiuni comerciale și veniturile realizate, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de peste 270.000 de lei” anunţă Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Arfeş. Potrivit anchetatorilor, în cel 6 luni, omul de afaceri a efectuat tranzacţii de vânzare-cumpărare cu 34 de societăţi comericale, şi nu a înregistrat facturile în contabilitate. În acest fel, nu a plătit la stat impozitul pe venit nici taxa pe valoare adăugată. Oamenii legii au intituit măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de C.V.L, din Târgu Jiu. Dacă nu va achita prejudiciul bunurile sale ar putea fi scoase la licitaţie pentru fi recuperat prejudiciul adus la bugetul de stat.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată. În curând acesta va fi înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.