Cu masca pe față după ce ieșim din casă!

0
  • Măsură obligatorie în tot județul



Județul Argeș a scăpat de carantinare zonală însă, au fost înăsprite măsurile. Ieri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a luat decizia ca toți cetățenii din județul Argeș sau care tranzitează județul nostru să poarte obligatoriu mască, atât în spații închise cât și în spații deschise. Măsura va intra în vigoare de mâine. Nunțile și orice fel de petreceri se vor încheia la ora 23.00 sâmbătă și duminică, iar în cursul săptămânii la ora 22.00. Nu este permis dansul având în vedere că în acest fel se va încălca măsura de distanțare socială.


Anunțul privind noile măsuri a fost făcut de prefectul Emanuel Soare, imediat după ce s-a încheiat ședința CJSU. Acesta a anunţat că nu impune carantinarea zonală în nicio localitate din judeţ. „Pentru Argeș astăzi a fost o zi importantă. În sfârșit avem toate instrumentele pentru a întoarce trendul pozitiv. Avem instrumentele ca din acest moment să gestionăm mult mai bine pandemia și, de ce nu, să limităm cât se poate de mult răspândirea acestei boli. Suntem, din păcate, într-o perioadă în care raportăm aproximativ 100 de persoane în mod constant, dar am speranța că de acum înainte lucrurile se vor îmbunătăți. Avem o legislație care ne permite să aplicăm o serie de măsuri suplimentare printre care carantinarea și izolarea. Noi am analizat foarte serios aceste măsuri am analizat indicatorii din lege și am ajuns la concluzii care ne ajută să putem gestiona această pandemie. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente pentru județul Argeș. De aceea am venit în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență cu propuneri adaptate, legate de sursele de focar pe care noi le-am identificat la nivelul județului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
Şi copiii trebuie să poarte mască
Terasale vor fi închise la ora 20.00. „Săptămâna trecută am impus o serie de măsuri care vizează închiderea târgurilor, piscinelor, am limitat programul de funcționare al teraselor. Astăzi, în urma a numeroase discuții, dezbateri, în urma CJSU care însumează reprezentanții a 40 de instituții ale statului, am identificat o serie de ale măsuri restrictive suplimentare pe care le vom adopta și aplica în perioada imediat următoare, soluții care ne vor permite să ținem sub control pandemia. Am dispus ca toate evenimentele private care se vor organiza în perioada următoare se vor spune restricțiilor de program. Indiferent dacă sunt de tipul nuntă botez, cununie, petreceri private, vor putea să se desfășoare până la ora 22.00 în cursul săptămânii și până la ora 23.00 în weekend. De asemenea am luat măsura obligativității portului măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate locurile publice sau private, închise sau deschise, oriunde există o aglomerare de persoane. Unde sunt mai mult de două persoane în același loc. Masca devine obligatorie. Toate aceste măsuri de aplică nedescriminatoriu pentru toate localitățile din Argeș. Am stabilit ca rgeulă fudamentală pentru toate instituțiile statului să-și adapteze activitatea, să respecte la maximum toate prevederile legale legate de aplicare a măsurilor sanitare de prevenire și în mod special, obligativitatea găsirii de soluții pentru asigurarea distanțării fizice în cadrul insituțiilor respective. Trasportul public rămâne în continuare în aceeași stare de alertă. Nu este permis transportul presoanelor peste capacitatea autobuzelor sau a maxi-taxi, dar în acelaşi timp cu asigurarea celorlate măsuri de prevenire, de tipul portului obligatoriu al măștii de protecție și păstarea distanței fizice. Trebuie găsite soluții în acest sens. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și închis ( n.r activitate suspendată) pentru o perioadă de 14 zile”, adăugat Emanuel Soare.
Nu vrem să blocăm activităţile economice
Nicio localitate nu va fi carantinată. „Amenzile pot pleca de la 500 de lei până la 2.500 lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim. Suntem conștienți că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor. Cetățeanul trebuie să poarte masca și să păstreze distanța fizică. Nu există o perioadă, vom insista pe aceste măsuri până când vom inversa trendul și vom începe să scădem numărul cazurilor și să ajugem la un plafon care să ne permită să considerăm că amenințarea nu mai este atât de mare și putem să trăim, să ne obișnuim cu acest virus pentru o perioadă nedefinită. În acest moment niciun dintre localitățile din județul Argeș nu îndeplinește criteriile pentru a fi carantinată. Nu ne dorim să apelăm la măsura carantinării și izolării pentru că aceasta este o măsură finală, atunci când nu mai avem alte măsuri de aplicat. Scopul nostru nu este să ținem oamenii acasă, scopul nu este să blocăm activitățile economice, scopul nostru este să obişnuim oamenii să înțeleagă că trebuie să poarte masca, să păstrez distanța fizică să se spele mai des cu apă și săpun pe mâini”, a mai spus. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.