Concursul “Lada de zestre” şi-a desemnat câştigătorul

0
0



Concursul online pentru iubitorii de cultură tradiţională „Lada de zestre a bunicilor”, organizat de Centrul Cultural Mioveni, și-a desemnat câștigătorul.


În urma centralizării voturilor date de urmăritorii paginii de facebook a Centrului Cultural Mioveni, a fost desemnată câștigătoarea concursului nostru. Este vorba de Ana Moșoiu care a avut 154 de aprecieri pentru un superb costum popular și o vioară, ambele având o vechime de peste 50 de ani. Premiul pentru câștigătoare constă în 2 lucrări ale meşterului popular Ion Rodoş: o pasăre măiastră și o miniatură a celei mai mari linguri de lemn din lume (18 metri), cu care orașul Mioveni a intrat în Cartea Recordurilor. “Mulțumim pentru participare Carminei Iordachi și Elenei Nicoleta Elena Boțan. Scopul concursului a fost de a păstra vie cultura tradițională și de a crea un model de implicare socială, scoțând la iveală, chiar și de la distanţă, ceea ce gospodarul are în casa sa tradițională sau păstrează din trecutul familiei sale. Le oferim felicitările noastre participantelor și ne dorim să fie alături de cultura tradiţională în continuare!” ne-a declart managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu.
Concursul s-a dsfăşurat online şi s-a adresat iubitorilor de artă și cultură tradiţională care au dorit să contribuie la promovarea patrimoniului cultural cu obiecte păstrate din trecutul familiei. “Lada de zestre a bunicilor” a fost organizat în acest an de Centrul Cultural şi Primăria Mioveni, ca urmare a amânării, pe moment, a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Mioveni”, ediția a II-a. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.