Profesori de 10 nu au postrui libere!

0



La nivelul judeţului Argeș există în fiecare an posturi vacante titularizabile, atât în învăţământul preuniversitar de stat, cât şi în cel particular. Lista posturilor vacante este adusă la cunoştinţa publicului înaintea perioadei de înscriere a candidaţilor la concurs, astfel încât toţi cei interesaţi să ştie cu exactitate dacă sunt sau nu sunt posturi vacante la disciplina lor. Doi profesori din Bughea au obținut note de 10 dar, din păcate, nu au posturi libere.


Pe 4 august au fost afişate rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2020, adică la Titularizare. La nivelul Argeşului, înainte de contestaţii, procentul notelor mai mari de 7,00, obţinute de candidaţi a fost de 56,59%, adică 348 de cadre didactice au luat note pe 7,00, patru primind chiar nota 10. Per total, 83,09% au luat note peste 5,00.
La Titularizare s-au prezentat 708 candidaţi din totalul de 816 înscrişi, iar în centrele de evaluare au fost notate 615 lucrări, întrucât 84 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale. A fost şi un candidat eliminat, iar lucrările a altor opt au fost anulate în centrele de evaluare, din motive legate de nerespectarea metodologiei. Rezultatele finale s-au afişat pe 11 august. Pentru titularizare, angajare pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minim nora 7,00, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5,00. La nivel de Muscel, doi profesori, unul din Bughea de Jos şi celălalt din Bughea de Sus au obţinut nota 10 la Titularizare, anul acesta fiind puţine note sub 5,00. Din păcate  cei care s-au titularizat cu nota 10 nu au și posturi libere. Este vorba de Eufimia Octavia Răuţă (Bughea de Jos), educatoare și Aurel Nicolae Stoica (Bughea de Sus), Educaţie Fizică şi Sport. Aceștia vor trebui să aștepte până când la ISJ Argeș se vor elibera posturi din specializările lor. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.