Şoferul de TIR a recunoscut totul!

2
0
  • Cazul Avocata și fiica ei, omorâte în accident!



Un accident rutier cumplit a avut loc luni seara la kilometrul 107 pe A1. Un BMW a izbit remorca unui TIR care întorcea în mijlocul drumului blocând benzile de mers. Au murit o tânără avocată, în vârstă de 25 de ani şi fiica ei, de 1 an şi 10 luni. Şoferul vinovat a fost arestat preventiv, ieri, pe numele său fiind emis un mandat pentru 30 de zile. Acesta a recunoscut că voia să fugă de inspectorii ISCTR din cauză că montase magnet pe maşină, ca să nu respecte timpul de odihnă impus de legislaţie şoferilor profesionişti. 


Accidentul a avut loc la kilometrul 107, în noaptea de luni spre marţi. Costel C., un șofer profesionist, în vârstă de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava, conducea un TIR cu remorcă. Acesta a efectuat o manevră ilegală doar ca să scape de un control. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul ar fi trebuit să facă pauză de circ­ulaţie cu o oră înainte de producerea tragediei. Din cauza manevrei au murit două persoane: Anamaria G. de 25 de ani, din Cluj Napoca şi fiica acesteia în vârstă de 1 an şi 10 luni. Asta după ce BMW-ul condus de Ionuţ G., de 30 de ani din Cluj Napoca a izbit, în plin, remorca pusă de-a curmezişul celor două benzi de mers şi a celei de urgenţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, pe numele lui Costel C.
A mers pe contrasens
În urma audierilor, anchetatorii au stabilit mecanismul producerii accidentului. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au transmis redacţiei noastre un comunicat de presă din care reies amănunte uluitoare privind geşeala imensă pe care a făcut-o şoferul profesonist. „În esenţă s-a reţinut că în data de 18.03.2020. în jurul orei 1.00 pe autostrada A1, în zona kilometrului 107, pe sensul de mers către Bucureşti a avut loc un accident de circulaţie care a avut ca urmare moartea a două persoane. Din cercetările efectuate a rezultat că moartea celor două persoane a fost ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice în condiţiile în care conducătorul auto al unui ansamblu de vehicule, în zona km 107 ar fi părăsit autostrada pe breteaua de ieşire Piteşti Sud-Craiova, ar fi traversat autostrada pe podul parte componentă a căii de ieşire de pe autostradă iar după observarea lucrătorilor ISCTR Argeş care se aflau în zona Metro Bradu, pentru a evita controlul şi posibile sancţiuni contravenţionale întrucât conducătorul auto trebuia să fie în timpul de odihnă de aproximativ o oră şi avea montat pe impulsorul cutiei de viteze un dispozitiv de alterare al timpilor de conducere, ar fi călcat marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulaţie, ar fi pătruns pe sensul opus de mers al bretelei de ieşire din autostradă având în vedere direcţia de deplasare Râmnicu Vâlcea-Bucureşti (breteaua de ieşire Catanele) şi s-a deplasat până la intrarea în autostradă, unde şi-ar fi continuat deplasarea pe sensul opus de mers al benzii de decelerare, ulterior ar fi pătruns pe banda 1 , respectiv banda 2, după care ar fi virat stânga către breteaua de ieşire din autostradă (Piteşti SUD-Craiova), moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe direcţia Râmnicu Vâlcea- Bucureşti, pe banda 2 a sensului de deplasare. Din accident a rezultat decesul a doi pasageri care se aflau în autoturismul care se deplasa dinspre Râmnicu Vâlcea către Bucureşti. În cauză s-a dispus măsura reţinerii conducătorului ansamblului de vehiucle, iar în data de 19.08.2020 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piteşti cu propunerea de arestare preventivă, acesta emiţând un mandat de arestare pentru 30 de zile”, se precizează în comunicat. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Imi pare rău că un șofer profesionist face așa ceva. Dar nu există pădure fără uscaciuni așa cum nu există avocați să nu fie blestemati de clienții pe care-i prostesc de bani și nu fac nimic in dosare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.