Galben-verzii debutează în noul sezon!

0
  • Liga 2, Etapa 1: ASU Poli Timişoara – CS Mioveni, sâmbătă, ora 11.00



CS Mioveni începe noul sezon de Liga a II-a cu o deplasare la ASU Poli Timişoara, partida din prima etapă a campionatului fiind programată mâine, de la ora 11.00. Anul trecut, galben-verzii au început sezonul tot cu o deplasare la ASU şi s-au întors victorioşi, câştigând partida cu 1-0.

Claudiu Niculescu este optimist înaintea acestui joc şi speră ca echipa sa să obţină cele teri puncte puse în joc. „Ne şteaptă un meci foarte dificil, ca la orice început de sezon. Plecăm cu un oarecare deficit de pregătire, pentru că am avut acea pauză după baraj în timp ce alte echipe se antrenau. Avem şi un deficit de lot, dar la acest capitol mai aştept jucători în zilele următoare. Am mare încredere în băieţi în acest meci. Este o partidă grea, mai ales că adversarul are în componenţă jucători cu ştate vechi în Liga 1, dar, repet, am încredere. Este greu să o luăm de la capat, mai ales acum după ce am fost la un pas de Liga 1, deoarece moralul a avut de suferit. Dar nu avem ce face, mergem înainte şi vrem în play-off să ne calificăm. Avem speranţe că putem face o figură frumoasă” spunea antrenorul Claudiu Niculescu înainte de acest meci.
Şi preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni spunea că are încredere în jucători şi că aşteaptă un succes la Timişoara. „A fost supărare şi amărăciune după sezonul trecut, după ce la finalul turului am fost pe doi, play-off-ul l-am terminat pe trei, iar într-un clasament al play-off-ului am fost pe doi. Au plecat o parte din jucători, fost un sfârşit de ciclu şi e normal ca jucătorii să fie remarcaţi de alte cluburi. Problema este că la Liga a II-a sunt unele cluburi care oferă acum salarii peste Liga 1 şi este dificil în acest condiţii să opreşti jucători. Dar noi am încercat să aducem alţi jucători şi am reuşit. Mai aşteptăm 3-4 fotbalişti în perioada următoare. Obiectivul este clar, accedereea în primele şase echipe pentru participarea în play-off. Eforturile financiare sunt mari mai ales cu testările COVID şi este foarte dficil fără sprijinul CL nu am utea face performanţă. Din păcate FRF nu ne ajută cu nimic, dar noi sprăm să vină banii din televiziuni pe anul trecut şi o susţinere mai mare din partea federaţiei. La Timişoara este un meci de campionat, ca orice debut, este greu, mai ales că ASU este o echipă închegată bine. Suntem însă optimişti şi aşteptăm să ne întoarcem cu o victorie!”.
Negruţ are titlu şi cupă cu CFR
CS Mioveni va ataca noul sezon cu un vârf de atac care are experienţa Ligii I, unde a evoluat pentru CFR şi Pandurii. “Am ales CS Mioveni pentru că am avut o discuţie serioasă cu staff-ul de aici . Ştiu că m-au dorit şi ştiu că aici se doreşte performanţă! Am venit aici să ajut echipa , să reuşim să ne atingem obiectivul împreună , acela de a promova in liga 1! Ştiu că aici a fost un grup unit şi o familie frumoasă! Iar cu cei doi antrenori, Claudiu Niculescu şi Cornel Dobre, am lucrat şi în trecut 1 an de zile. Am făcut lucruri frumoase la Vâlcea şi ştiu ce îşi doreşte de la jucători şi ştiu că pot ajuta aceasta echipă. În sezonul trecut, CS Mioveni a avut rezultate bune , au fost tot timpul acolo sus, pe locul 2 o mare parte din campionat şi, doar ghinionul a făcut să prindă doar barajul în ultima etapă şi să rateze promovarea după meciurile de baraj. În noul sezon, în primul rând îmi doresc să joc cât mai mult , şi fiind atacant îmi doresc să marchez cât mai multe goluri pentru că asta este treaba mea! Chiar dacă am venit de câteva zile doar , jucătorii şi staful m-au primit foarte bine. Îmi doresc în prima parte a campionatului să fim în primele 6 echipe , iar vara viitoare să ne bucurăm alături de suporteri de intrarea în prima ligă” a declarat Sergiu Negruţ.
Marinescu a promovat şi cu Petrolul
În această vară a fost adus la CS Mioveni, pentru a evolua la mijlocul terenului, Laurenţiu Marinescu, un fotbalist experimentat, în jurul căruia se poate reconstrui ehchipa. “CS Mioveni a fost clubul care m-a dorit cel mai mult în această perioadă. Echipa a fost an de an pe locurile fruntaşe din Liga a doua cu dorinţa de a reveni pe prima scenă fotbalistică, iar cu Claudiu Niculescu antrenor am amintiri frumoase de la Voluntari unde am câştigat Cupa şi Supercupa României. Şi în sezonul trecut, CS Mioveni a fost o echipă bine organizată și foarte aproape de a obţine promovarea. Pentru următorul sezon îmi doresc să ne bucurăm cu toţi la finalul campionatului, cred că ăsta-i cel mai important lucru, acela de a promova şi a încununa munca de un an de zile…” au fost cuvintele lui Marinescu după ce a ajuns la o înţelegere cu clubul.
Iacob a jucat pentru Rapid
Un alt jucător cu experienţă, care s-a alăturat echipei noastre în această vară, este Alexandru Iacob, fundaş central,care sezonul trecut a evoluat pentru Rapid.“Am ales CS Mioveni, pentru că mi- a plăcut că au fost cei mai insistenţi, dintre toţi cu care am mai vorbit. Am fost dorit cu adevărat să vin la echipă. Ştiam despre CS Mioveni, din ceea ce am urmărit în campionatul trecut şi mi s-a părut o echipă omogenă, cu jucători cu experienţă şi un antrenor bun, care îşi doreşte performanţă. Sezonul trecut, CS Mioveni a fost o echipă bună , care s-a bătut cu şanse reale la promovare şi căreia cred eu, i-a lipsit un pic de noroc ca să promoveze. De la noul sezon mă aştept să închegăm o echipă bună, în primul rând, iar la finalul turului să fim în acele 6 formaţii din frunte ca sa ne putem bate, în play-off, pentru un loc de prima ligă!” a declarat Iacob, la venirea la Mioveni.
Szilard a venit de la Csikszereda
Vereş Szilard este un alt mijlocaş central care va juca în tricoul galben-verde în sezonul următor: “Am decis să vin la Mioveni pentru că este una dintre cele mai puternice echipe din Liga a 2-a , iar asta a demonstrat-o si sezonul trecut când au fost doar la un pas de promovare . N- am stat aşadar, deloc pe gânduri când am auzit de interesul clubului pentru minue şi sunt foarte fericit că am ajuns aici . Ştiam despre CS Mioveni că este o echipă cu jucători valoroşi şi experimentaţi , şi că este un club unde se doreste performanţă . Sezonul trecut am jucat contra CS Mioveni, în meciul direct şi sincer, mi s-a părut cea mai puternică echipă din campionat din toate punctele de vedere . Sper ca în noul sezon să îmi ajut echipa cât mai mult şi mai bine ca să ne îndeplinim obiectivele . Îmi doresc să terminăm campionatul pe locurile de play-off şi apoi pe cele promovabile” a spus Szilard după ce a semnat cu CS Mioveni.
Toma are gol în poarta Mioveniului
Unul din cele 6 jucători nou-veniți la CS Mioveni în această vară este tânărul Daniel Toma, fotbalist care a jucat anul trecut tot în Liga 2.
“Am ales să vin la Mioveni, deoarece este un club cu pretenții, care an de an se bate la promovare. Despre club și jucători nu stiam prea multe, dar am găsit aici niste oameni deosebiți și cred că vom face treabă bună sezonul acesta. Sezonul trecut, CS Mioveni a fost o echipă constantă, motivată să câștige fiecare meci, dar cred că au avut și puțina neșansă. Una peste alta, CS Mioveni este o echipă bună cu jucători de calitate. Cu siguranță promovarea este obiectivul nostru pentru acest sezon și cred că toți cei de aici ne dorim să ducem Mioveniul în Liga 1. Iar ca obiectiv personal îmi doresc să fiu sănătos și să pot să îmi ajut echipa la fiecare meci” spunea Daniel Toma după ce s-a alăturat lotului. S.M.