A golit contul de 38.000 lire sterline!

0
0



Un individ în vârstă de 26 de ani, din Piteşti, este acuzat că a furat nici mai mult, nici mai puţin de 38.000 de lire sterline din contul unei femei din Moşoaia. Aceasta a lucrat mai mulţi ani în Anglia, ca menajeră şi banii erau averea ei, după munca prestată.


„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Din cercetări s-a stabilit că în perioada martie-aprilie 2019, un bărbat de 26 de ani, din Moșoaia, ar fi accesat, în mod fraudulos, contul bancar al unei persoane, de unde ar fi transferat bani către mai multe conturi, efectuând tranzacții în valoare totală de 38.000 de lire sterline. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată”, anunţă IPJ Argeş.
Banii nu au fost recuperaţi
Tânărul care a fost deferit justiţiei este Ionuţ C., de 26 de ani din Moşoaia. Acesta era bun prieten cu concubinul păgubaşei. Anchetatorii bănuiesc că individul a reuşit să intre în posesia numărului de cont prin intermediul partenerului acesteia. Banii au fost strânşi de femeie în perioada cât a lucrat ca menajeră în Anglia, după cum susţine păgubaşa. Ionuţ C. ştia că deţine o sumă mare de bani, şi el fiind plecat o vreme în Anglia. După ce a accesat contul păgubaşei, acesta a transferat banii treptat către conturi ale unor apropiaţi de-ai săi, în încercarea de a-şi acoperi urmele. Tranzacţiile au avut loc pe parcursul unei perioade de o lună. Pe parcursul anchetei prejudiciul nu a fost recuperat, mai mult de atât nici nu s-a stabilit ce a făcut suspectul cu cei 38.000 de lire sterline. M. Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.