Candidat amenințat de tatăl actualului primar!

0
0

Alte trei dosare penale au fost întocmite de la ora 17.00, până în prezent. A crescut și numărul amenzilor dar și al sesizărilor. Printre cei cercetați penal este tatăl unui primar din Argeș acuzat că ar fi amenințat un contracandidat al fiului său. M.S. 

 

Primul dintre cele trei dosare penale a fost întocmit după ce unul dintre candidații la funcția de primar, în comuna Săpata, a reclamat că a fost amenințat de tatăl actualului primar. Cel de-al doilea  a fost întocmit la o secție de votare din comuna Țițești acolo unde mai mulți votanți au declarat că au primit din partea membrilor comisiei mai multe buletine de vot. În urma numărătorii buletinelor rămase în secție, polițiști au constatat că reclamația se adeverește.  Se fac în continuare cercetări sub acuzația de fraudă electorală și neglijență în serviciu. Ultimul dosar penal a fost întocmit la Curtea de Argeș acolo unde un cetățean din Marea Britanie a votat deși nu are acest drept.

„Până la această oră, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizate, în total, 36 de situații în care au fost semnalate posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Toate sesizările au fost și sunt verificate cu promptitudine, 19 dintre acestea neconfirmându-se.

În urma verificărilor, în plus față de ultima declarație de la ora 17.00, au mai fost întocmite trei dosare penale, două sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot și unul pentru amenințare.

5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 de lei, au fost aplicate astfel:
– 1 avertisment, pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, prevazute de Legea 61/1991,
– 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1. 000 de lei, conform OUG 34/2008
– 2 sancțiuni contravenționale (avertismente), conform Legii 115/2015.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie, pentru a verifica orice sesizare privind încălcarea legii.

Facem apel la cetățeni să respecte legislația electorală, regulile de conviețuire socială și recomandările cu caracter medical, precum și să sesizeze aspecte reale de încălcare a legii”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.