Copiii şi-au înlocuit părinţii la alegeri!

2



La alegerile locale din 2020, PSD a schimbat tatăl cu fiul și fiica, cumnatul cu cumnata la primăriile din Muscel. După acest model s-a mers și la Corbi și reușita a fost deplină. Prima rocadă de acest gen a fost făcută la Berevoești din anul 2012 , acolo unde tatăl, Fănel Proca având mai multe probleme cu legea, a fost înlocuit de fiul, Bogdan Proca în administrația locală.


La aceste alegeri, la Vulturești Liviu Poşircă i-a luat locul cumnatei. În comuna Vultureşti, Liviu Poşircă a fost primar PDL până în 2015, când a fost declarat incompatibil, aşa că a fost destituit, dar în 2016, Poşircă, om de afaceri, şi-a susţinut cumnata pentru a ajunge primar. Irina Poşircă nu a mai candidat, în 2020, la un nou mandat, pe listele PSD fiind înscris în cursă Liviu Poşircă, cel care a şi câştigat aceste alegeri.
În Valea Mare Pravăț, Ion Boncoi (primar din 2004)a fost înlocuit cu fiul său Petre Boncoi. Consilier local şi director al Şcolii Gimnaziale din Valea Mare Pravăţ, Ionel Petre Boncoi a candidat la alegerile locale din 27 septembrie pe listele PSD, formaţiune politică la care a aderat şi tatăl său înainte de alegerile din iunie 2016. S-a vehiculat atunci ideea că Ion Boncoi nu a mai fost dorit de conducerea judeţeană a PNL într-o nouă luptă pentru Primărie, a cincea, fiind agreat viceprimarul de-atunci, Adrian Pavel, şi astfel a sărit în barca PSD, câştigând alegerile la pas. Ion Boncoi şi-a început activitatea de primar în anul 2000, când a candidat pe listele PD, după care au urmate mandate PD-L, PNL şi PSD (în 2012, a candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel, formată din două partide: PDL şi PNŢCD).
Fiica în locul tatălui
O altă schimbare s-a produs și la Mihăești, fostul primar fiind nevoit pe ultima sută de metri să nu mai candideze și în cursa electorală a intrat Andreea Crîmpiță Matei care a fost declarată învingătoare. Gheroghe Matei primarul în funcţie a avut probleme cu Agenția Națională de Integritate. PNL și Pro România au contestat candidatura la Primăria Mihăești a lui Gheorghe Matei, primar al comunei din anul 2000. În primă instanță, Judecătoria Câmpulung a respins cererea, dar în apel, la Tribunalul Argeș, verdictul a fost împotriva lui Matei. Astfel, judecătorii au dispus anularea hotărârii nr. 4 a BEC nr. 61 Mihăești de acceptare a candidaturii lui Gheorghe Matei pentru funcțiile de primar și consilier local , înregistrate pentru alegerile din 27 septembrie. Andreea Iuliana Crâmpiță Matei, inspector principal în cadrul Consiliului Județean Argeș, fiica lui Gheorghe Matei a fost desemnată noul candidat al PSD.„Dragii mei mihăeşteni, mă numesc Andreea-Iuliana Crîmpiţă-Matei, m-am născut, am crescut, locuiesc în Mihăeşti, comuna în care tatăl meu este primar de 20 de ani. Iar acum, ONORATĂ, de un context… aproape incredibil, îmi anunţ oficial candidatura la funcţia de primar! Am 35 de ani, sunt căsătorită, am doi copii, sunt licenţiată în Drept şi Administraţie Publică, cu o activitate de peste 12 ani în acest domeniu, în cadrul Direcţiei Juridice Administraţie Publică Locală – Consiliul Judeţean Argeş. Da, tatăl meu, Gheorghe Matei, este edilul în funcţie. Dar asta nu înseamnă că privesc Primăria ca pe o „moştenire de familie”, ci înseamnă că am grijă de comună ca de familie! Înseamnă că am fost martorul foarte apropiat, atent la detalii a 20 de ani de administraţie făcută frumos şi cinstit de tatăl meu ÎMPREUNĂ cu dumneavoastră! Trăind aici, alături de dumneavoastră, zi de zi, cunosc foarte bine problemele şi provocările locale şi am convingerea că voi fi un om al comunităţii Mihăeşti implicat şi un partener real al celor care cred în potenţialul lor şi al comunităţii! Sunt pregătită, sunt capabilă, am încredere în mine şi în echipa mea, dar, cel mai important, am încredere în dumneavoastră, cei care ştiţi să faceţi diferenţa între OAMENI şi politicieni! Gândul că voi avea posibilitatea să reprezint comuna Mihăeşti în următorii 4 ani mă inspiră şi mă motivează să muncesc mai mult ca niciodată! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit posibilitatea să vin în faţa dumneavoastră şi sunt nerăbdătoare să construim împreună Mihăeştiul frumos. CONTINUĂM ÎMPREUNĂ!”, a scris Andreea Iuliana Matei Crîmpiţă pe Facebook când a intrat în politică.
Nouă primăriţă are 24 de ani!
La Corbi, Virgil Baciu a predat primăria fiicei sale de doar 24 de ani. Anca-Alina Baciu a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în comuna Corbi, județul Argeș, candidând din partea PMP. Anca-Alina Baciu a obţinut peste 42% din voturi, conform rezultatelor parţiale centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Primarul în funcţie, Virgil Baciu a candidat la aceste alegeri locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cursă pe care a pierdut-o. După ce fiica a câştigat alegerile tatăl acesteia a postat un mesaj emoţionant la scurt timp după ce fiica acestuia a devenit primar. „La Corbi a câștigat entuziasmul, puritatea și decența din campanie. Felicitări Anca Alina Baciu. Felicitări dragă echipă de tineri frumoși la suflet. Vă mulțumim celor care s-au prezentat la vot și celor care ne-au acordat încredere. Iar eu, dragi corbeni vreau să vă mulțumesc pentru cei opt ani petrecuți cu voi în calitate de primar. Doamne ajută!”, a scris Virgil Baciu pe pagina sa de socializare.
Nu a fost să fie…
La Moşoaia, a candidat Simona Buşcă, fiica fostului primar Florea Ene, demis din funcţie în ianuarie 2019. Florea Ene, primarul comunei Moşoaia, a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la trei ani de închisoare cu suspendare. Primarul a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de abuz în serviciu pentru că, în 2013, în calitate primar, şi-a angajat ginerele pe postul de consilier personal. Simona Bucşă a pierdut în faţa actualului edil intermar al comunei, Ion Necula, ales cu funcție de viceprimar pe listele PSD în urmă cu patru ani, dar a candidat din partea PNL.  Bogdan Radu


2 COMENTARII

  1. Adica mai pe scurt au castigat tot parintii :)))
    Copila de la Corbi nu stie bine care e stanga sau dreapta , daca intri in discutii de doctrine cu ea…ce sa mai vorbim de administratie , legislatie , finante…deci tot nea Virgil saritorul din barci o sa directioneze lucrurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.