Italienii se interesează de averea lui Inquieto!

0



Aflat în închisoare, în Italia, cunoscutul afa­cerist Nicola Inquieto nu scapă de probleme! Autorităţile italiene se interesează acum de averea lui din România şi au cerut date concrete despre firmele sale din judeţul Argeş, bilanţuri contabile şi situaţia financiară actuală. Patronul firmelor Daniela Construcţii şi Italy Construcţii dar şi al centrului spa Vitality a fost extrădat în ţara sa natală unde a fost condamnat la 16 ani detenţie fiind acuzat că ar fi finanţat acţiunile mafioţilor din Italia.


În anul 2018, afaceristul argeşean s-a trezit cu mascaţii la uşă, la locuinţa sa, dar şi la sediile firmelor fiind făcute percheziţii de poliţişti italieni Antimafia şi ofiţeri ai DIICOT Piteşti. Nicola Inquieto era acuzat de autorităţile italiene că ar avea legătură cu clanul mafiot Zagaria, afiliată la Camorra şi a finanţat acţiunile acestora prin afacerile derulate în judeţul nostru. A fost extrădat şi judecat pentru spălare de bani și asociere mafiotă, acesta fiind condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Napoli la 16 ani închisoare. Avocaţii lui Inquieto au contestat sentinţa şi în prezent se judecă recursul.
Se cer situaţii contabile
Autorităţile italiene au cerut o comisie rogatorie internațională printr-un ordin european de anchetă care s-a judecat la Tribunalul Argeş. La primul termen de judecată, instanţa a dispus emiterea unei adrese către ANAF „pentru a comunica informaţii cu privire la Italy Construcţii SRL, Daniela Construcţii SRL, Vitalitz Sport SRL fostă Primo Caffe Story de la înfiinţare până în prezent, inclusiv bilanţurile contabile, situaţiile contabile ale societăţilor la data de 27.05.2019 şi situaţiile contabile ale societăţilor la 31.05.2020”, după cum se precizează în sentinţă. Cel de-al doilea termen a avut loc săptămâna trecută atunci când judecătorii au dispus o nouă amânare „ pentru ca autorităţile italiene să ia cunoştinţă de informaţiile comunicate”, potrivit deciziei. Următorul termen de judecată va avea loc p data de 7 octombrie. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.