Masca obligatorie şi pe stradă!

2
0



De astăzi, pe tot teritoriul judeţului Argeş, masca devine obligatorie pentru toţi cetăţenii în toate spaţiile publice, adică chiar şi pe stradă. Decizia a fost luat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Sunt exceptaţi de la această măsură copiii de până la 5 ani. Prefectul Emanuel Soare a explicat de ce a fost luată această decizie.


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Argeș, în toate spațiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este în vigoare încă din data de 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepția copiilor de până la 5 ani. De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020.
Măsurile trebuie luate înainte de răspândirea virusului
Despre decizia care va intra în vigoare astăzi, am discutat cu prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. „Noi am fost de mult afectaţi, în lunile iulie şi august ajungând la peste 100 de pacienţi pe zi. Din acest motiv am luat, în iulie, măsura purtării măştii în spaţiile publice pentru grupuri mai mari de două persoane. Această regulă ne-a salvat, având în vedere că în această perioadă toate judeţele au probleme foarte mari. Am speranţa că aplicând aceste măsuri vom reuşi să scăpăm. Cu ajutorul Poliţiei şi Jandarmeriei care s-au asigurat că sunt respectate şi puse în aplicare măsurile situaţia în judeţ este bună. Numai că, oamenii au început să se relaxeze şi nu mai poartă mască. De aceea am venit cu această nouă măsură potrivit căreia, cetăţenii, de fiecare dată când ies din casă, fie că sunt singuri sau alături de alte persoane, trebuie să poarte mască. Trebuie să înţelegem că masca ne protejează şi pe noi şi pe ceilalţi şi trebuie să o purtăm. La nivel naţional indicatorii sunt cumulaţi pe 14 zile. Noi nu putem să aşteptăm 14 zile să se răspândească virusul şi apoi să luăm măsuri. În Argeş am avut nevoie de 2 luni să eliminăm virusul care odată ce a intrat nu am scăpat uşor. Nu ne putem permite să aşteptăm depăşirea indicatorilor şi abia apoi să luăm măsuri. Luăm decizii ca să prevenim! Această măsură ne permite să ieşim afară, să mergem la serviciu, să muncim. Nu vreau alte tipuri de restricţii! Trebuie să educăm oamenii să nu ajungă la spital. Dacă tot am ajuns un exemplu la nivel naţionl pentru bune practici e bine să rămânem aşa! Masca ne protejează în proporţie de 90 % şi este bine pentru noi şi pentru cei din jur să o purtăm” a declarat prefectul Emanuel Soare. M.Sandu


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.