Şcoala Mihai Eminescu închisă de coronavirus!

0



Un caz confirmat de coronavirus în rândul personalului Şcolii Mihai Eminescu din Piteşti (fosta Şcoală 11), a dus la tre­cerea pe scenariul roşu, unitatea fiind închisă două zile pentru dezinfecţie. În funcţie de ancheta epide­miologică făcută de Di­recţia de Sănătate Publică dar şi de rezultatele tes­telor care au fost recoltate de la alte angajate, unitatea de învăţământ ar putea fi închisă timp de 14 zile.


„O angajată (personal auxiliar) a departamentului secretariat al școlii noastre a fost testată pozitiv. În urma informării, ISJ și DSP au transmis recomandarea fermă de a trece în scenariul roșu, pentru două zile (joi și vineri), perioadă în care școala va fi dezinfectată. În funcție de rezultatul testelor și rezultatele anchetei, urmează să se dispună măsuri legate de scenariul săptămânii viitoare. Măsurile au caracter preventiv. Suntem în permanență preocupați de starea de sănătate a copiilor, membrilor de familie, personalului.”, a transmis directorul Marian Haiducu.
Sunt aşteptate noi rezultate
Angajata infectată este una dintre secretare. Colegele de birou, alte două secretare şi contabila s-au dus imediat la spital şi au cerut să fie testate, fiind contact direct cu colega la care s-a confirmat virusul COVID-19. Rezultatele testelor nu sosiseră ieri, la ora realizării acestui material. „ Aşteptăm şi noi cu interes rezultatele. Colegele doamnei infectate se află în izolare. Dacă şi rezultatul lor va fi pozitiv, atunci în urma anchetei epidemiologice a Direcţiei de Sănătate Publică, şcoala va fi închisă 14 zile iar cursurile de vor desfăşura numai online. Astăzi şi mâine (n.r. joi şi vineri) se va face dezinfecţie în şcoală”, a precizat Marian Haiducu. Cu secretat au intrat în contat mai mulţi colegi dar şi elevi. Marian Haiducu a mărturisit că şi el a fost infectat cu SARS CoV 2 în luna iulie, în perioada în care era vacanţă. S-a testat după ce timp de o săptămână a avut simptome de răceală şi gripă iar într-una din zile i-a dispărut mirosul. Şi atunci a fost făcută dezinfecţie totală în şcoală, dat fiind că, fără să ştie că este infectat a mers la serviciu, iar unitatea urma să fie centru de evaluare.
Ca să nu expună alte persoane riscului infectării s-a luat această măsură atunci dar şi acum, directorul precizând că sănătatea semenilor este cea mai importantă. M Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.