~ Curiozităţi pescăreşti ~
Pop-up-urile sunt în esenţă boiliesuri flotante, care nu sunt solubile şi care se folosesc în pescuitul crapului atât ca momeli singulare cât şi în conjuncţie cu alte momeli, fie ele boiliesuri tari/solubile, pelete, seminţe, etc. Pop-up-urile sunt realizate destul de simplu, doar prin amestecarea unui mix special de pop-up (un mix foarte flotant, sau folosind praf/bucăţi de plută) cu aromele dorite, coloranţi şi cu ouă, existând mixuri în care se foloseşte în loc de ouă, doar apă. Acestea fiind apoi rulate şi preparate (prin fierbere, prin fierbere la aburi, prin gătire la microunde s.a.m.d.). Atractivitatea pop-up-urilor este dată în primul rând de culoare şi aromă, astfel vom folosi un grad mai ridicat de aromă decât ne spun fabricanţii, asta şi datorită faptului că prin fierbere o parte destul de însemnată de aromă este pierdută. Uscarea pop-up-urilor este un lucru foarte important, chiar dacă imediat după ce s-au răcit ele sunt perfect flotante, este bine ca uscarea lor să fie făcută timp de cel putin o săptămână, iar aceasta este bine să fie făcută într-un sac textil, pentru a se aerisi cât mai bine. M.D