Premierul Orban, la Dacia

1
0

  • Vizită de campanie electorală



Ieri, premierul Ludovic Orban a făcut o vizită oficială în Argeș. Acesta a mers la uzina Dacia, ulterior, având o întâlnire cu oficiali din partid, la Prefectura Argeș. Primul ministru a vorbit despre noile modele produse de Dacia dar şi despre măsurile privind carantinarea unor localităţi din cauza numărului mare de cazuri de bolnavi de coronavirus. 


Vizita a început la uzina de la Mioveni, acolo unde premierul a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, de prefectul județului, Emilian Soare și alți reprezentanți ai partidului de guvernământ. I-au fost prezentate noile modele Dacia- Logan și Sandero dar și rezultatele companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova. Premierul s-a aflat la cea de a treia vizită la Autobobile Dacia.
Se lucrează la capacitate maximă
„Îi mulțumesc domnului președinte că mi-a adresat această invitație. Am promis că voi fi prezent când lansăm noul Logan și noul Sandero care sunt rodul proiectanților din România, proiectarea fiind făcută, în cea mai mare parte, prin telemuncă. Le urez succes contructorilor de mașini de la Dacia cu aceste modele noi care sunt deja introduse în fabricație. Aceste noi modele arată cât de mult contează cercetarea, proiectarea, dinamismul Dacia Renault. Am aflat numai vești bune, că se lucrează la deplină capacitate, ba chiar se lucrează și sâmbăta, că fabrica din Mioveni este capabilă să genereze produse competitive care au cerere pe piață. Vreau să remarc, măsurile remarcabile de protecție care sunt luate în fabrică și care permit să confere siguranță tuturor angajaților Dacia Renault”, a declarat Ludovic Orban.
„Am pregătit măsuri în funcţie de rata de incidenţă”
Întrebat dacă este posibilă o revenire la starea de urgenţă, dat fiind numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus, premierul a zis: „S-a pus în mod frecvent întrebarea referitoare la starea de urgenţă. Am pregătit măsuri în funcţie de rata de incidenţă. În Bucureşti şi alte oraşe mari, s-au adoptat măsurile care sunt prevăzute în legislaţie: obligaţia portului măştii, inclusiv în spaţii deschise, derularea învăţământului în sistem online, închiderea de teatre, cinematografe, cafenele. Toate aceste sunt măsuri prevăzute tocmai pentru a se reduce numărul de persoane care se îmbolănvesc (…) Fiecare dintre noi trebuie să se protejeze. Deja s-au şi luat decizii de carantinare a unor sate, a unor localităţi. Când va fi necesară decizia de carantinare o vom lua.” M.S.


1 COMENTARIU

  1. Doua chestii :
    1) Nu v-ati prins voi de la PNL ca de cate ori va duceti in vizita la Dacia , inainte de alegeri , castiga PSD-ul ?
    2) Iar deranjati oamenii care muncesc, numa” de voi gargaragii de politicieni nu au ei timp ! Voi cu minciuna ei cu munca . Si apropo” cati din voi ati cumparat un automobil Dacia? Cred ca si in vizita ati venit imbarcati in alte masini .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.