„Şcoala este un mediu sigur!”

2
0

  • Mesajul Ispectorului Şcolar Genral din Argeş
  • Părinţii sunt sfătuiţi să renunţe la evenimentele private pentru e evita riscul îmbolnăvirii cu COVID
  • În 6 instituţii de învăţâmânt s-a intrat în Scenariul Roşu, însă la una este doar o problemă tehnică.



Oficialii Inspectoratului Şcolar General Argeş au tras ieri un semnal de alarmă care vi­zează părinţii şi rudele elevilor, după ce ulti­mele ultimele cazuri de închidere a unităţilor de învăţământ s-au datorat îmbolnăvirii elevilor la evenimente private.


Prezentă la o conferinţă de presă, alături de Inspectorul General Adjunct Contantin Creţu, şefa ISJ Argeş, Liliana Murguleţ a transmis un mesaj clar tuturor celor care sunt implicaţi în procesul de învăţământ, că şcoala este un mediu sigur, ea trebuie să rămână aşa şi intenţia celor de la inspectorat este ca elevii să meargă cât mai mulţi şi cât mai mult timp la şcoală. „Şcoala este un mediu sigur. La nivelul şcolii se respectă întru totul măsurile igienico – sanitare. Există o responsabilitate permanentă a unităţilor de învăţământ, la nivel manegerial, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar nedidactic pentru a se respecta aceste măsuri. Apelul nostru este cetrat pe resposabilizarea comunităţii, a părinţilor, bunicilor, fraţilor, a tuturor partenerilor sociali pentru a veni în ajutorul şcolii. Trebuie să beneficiem şi de ajutorul părinţilor, pe care în multe cazuri îl avem, ca să păstrăm această şcoală sigură. Nu este deloc în regulă ca să se mai meargă la un grătar dacă tot este frumoasă vremea, să se facă un eveniment cu familia lărgită şi de la aceste întâlniri unul din caopii să vină cu COVID. Nu vrem să mai girăm sub nicio formă tipul ăsta de întâlnire şi socializare. Renunţăm la socializare, la grupuri mari, la terase, la întâlniri cu familia şi prietenii în sufragerie, pentru că există riscul să apară infectări. Nu e în regulă să se facă zile de naştere, să se facă evenimente private, iar părinţii şi copii trebuie să fie mai creativi în organizarea acestui tip de eveniment privat. Din punct de vedere statistic stăm foarte bine în Argeş şi aşa ne dorim să fim cât mai mult, cu puţine şcoli închise, iar elevii să vină la şcoală. Asta este ţinta noastră. Mesajele care trebuies transmise sunt: responsabilitate din partea părinţilor, a familiei şi conştientizarea riscului că activităţile familiei din afara şcolii pot cauza bunei desfăşurări a activităţii şcolii” a transmis inpectorul şef, Liliana Murguleţ.
În momentul de faţă în Argeş sunt 6 instituţii de învăţămân7 care învaţă în scenariul roşu: # Colegiul IC Brătianu # Colegiul Terţiar Nonuniversitar Piteşti (de la începutul anului şcolar) # Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu Piteşti # Şcoala Gimnazială Radu Şerban Sălătrucu # Colegiul Dinicu Golescu Câmpulung (din cauza unei situaţii tehnice, în unitate este frig din cauza exploziei unui vas de expansiune) # Grădiniţa Tic Pitic Mioveni. Procentual, 67,6% din şcoli sunt în scenariul 1 (338 instituţii), 31,2% în scenariul 2 (156 instituţii), 1 % în scenariul 3 (exceptând Colegiul Dinicu Golescu). De asemenea, ieri dimineaţă erau : # 40 de elevi despistaţi pozitiv # 202 elevi izolaţi # 27 de cadre didactice confirmate cu COVID # 6 cadre auxiliare confirmate # un cadru nedidactic confirmat # 17 cadre în izolare care continuă predarea # 15 cadre în concediu medical. S.M.


2 COMENTARII

  1. Dacă s-ar testa toți copiii care lipsesc din cauza unor banale răceli, s-ar putea să se constate că școala nu mai este așa un loc sigur. Părinții se tem sa facă teste, se tem de izolare, nu își asuma răspunderea….

  2. Dacă s-ar testa toți copiii care lipsesc din cauza unor banale răceli, s-ar putea să se constate că școala nu mai este așa un loc sigur. Părinții se tem sa facă teste, se tem de izolare, nu își asuma răspunderea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.