Medic neonatolog din Moldova, la Spitalul Mioveni

0
0



Unul dintre specialiștii Spitalului din Mioveni, care asigură cele mai bune servicii nou-născuților, este din Republica Moldova.


Dr. Pîrvan Mariana a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, specializarea neonatologie. Până în anul 2015 a profesat în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului din Chișinău – secția Reaniimare si Terapie Intensivă Nou-Născuți, iar din 2019 este medic specialist neonatolog în cadrul Spitalului Orasenesc Mioveni. În prezent se specializează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, în domeniul Pediatrie. În portofoliul profesional regăsim o serie de cursuri de formare atât în România, Republica Moldova sau Federația Rusă în diverse specializări precum resuscitare neonatală, îngrijirea nou-născutului prematur, ventilarea neonatală, formare în Simularea în Urgențe Neonatale. Dr. Pîrvan Mariana este medic specialist neonatolog în cadrul compartimentului Neonatologie și este unul dintre specialiștii care depun efort pentru a asigura cele mai bune servicii medicale nou născuților care vin pe lune în cadrul Spitalului de la Mioveni.
10 paturi pentru nou-născuți
Compartimentul de neonatologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni dispune de 10 paturi pentru nou nascuti, iar pentru situatiile de urgenta exista posibilitatea ingrijirii acestora in regim de terapie intensiva neonatala asigurat de unitatea de terapie intensiva ce contine incubatore, ventilatoare mecanice, monitoare de functii vitale și alte echipamente medicale de ultimă generație care oferă micilor pacienți cele mai bune condiții de tratament. Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârsta, precum și cu îngrijirea și protejarea pentru menținerea stării de sănătate a nou-nascutului prematur. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.