Pediatrul a ales să lucreze pentru copiii de acasă!

0



De asemenea și secția de Pedia­trie a Spitalului be­neficiază de servi­ciile unui medic specialist, foarte apreciat în Mioveni. Este vorba de Cris­tina Albu, originară din Mioveni.


“Un copil fericit este, în primul rând un copil sănătos” este motto-ul doctoriței Cristina Albu, medic specialist pediatru. Specialitatea de pediatrie implică o doză suplimentară de responsabilitate, empatie și acuratețe în afirmarea unui diagnostic, dar și în monitorizarea tratamentului. Pediatrul dignostichează, tratează stările de boală sau oferă asistență de prevenire pentru copii din primele ore de la naștere și pânț la 18 ani. De aproape un an și jumătate, secția de pediatrie a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit profesional cu un tânăr medic, care a ales să profeseze acasă, deși alte clinici cu renume s-au arătat interesate de serviciile sale. Dr. Albu Cristina este din orașul Mioveni. Absolventă a Colegiului liceal „Zinca Golescu” din Pitești, dr. Albu Cristina și-a împlinit visul din copilărie, motiv pentru care a urmat Facultatea de Medicină Generală UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost locul în care dr. Albu începe cariera de medic pediatru, urmând o perioadă de dezvoltare profesională și a competențelor în specializarea pediatrie pe mai multe componete precum genetica medicală, bioetică, diabet zaharat ți boli de nutritie, chirurgie șii ortopedie pediatrică, neonatologie, boli infectioase, eografie si imagistică medicală, psihiatrie pediatrică, pneumologie pediatrică, pediatrie, neurologie pediatrică, oncologie si hematologie pediatrică, dermatologie. A fi pediatru este o mare responsabilitate, deoarece pediatrul este în egală măsură un medic pentru copii, dar și pentru părinți. Medicul pediatru are datoria de a îndruma şi educa părinţii şi, împreună cu aceştia, să aibă ca obiectiv comun o cât mai bună dezvoltare psihomotorie, somatică, intelectuală şi afectivă a copilului, pentru a pune corect baza unui organism sănătos și armonios dezvoltat.
Program ambulatoriu – Secția Pediatrie – Spital Mioveni
Dr. Albu Cristina, medic specialist pediatru
Program: Luni – 08.00 – 11.30, Marți – 08.00 – 11.30, Miercuri – 14.30 – 18.00, Joi – 14.30 – 18.00, Vineri – 08.00 – 11.30 (săptămâna pară), – 14.30 – 18.00 (săptămâna impară). S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.