„Este o mare onoare să îmbrac acest tricou!”

0

  • La doar 18 ani, George Micle apără poarta echipei FC Argeş



Portarul George Micle a fost unul dintre cei mai buni jucători piteşteni în partida FC Argeş – FC Voluntari, câştigată de piteşteni cu 2-1. Gooal-keeperul alb-violet a închis bine buturile şi a a avut o mare contribuţie la obţinerea celor trei puncte puse în joc. Micle confirmă aşteptările şi încrederea acordată de antrenorul Ionuţ Codruţ Moşteanu care a riscat şi l-a introdus titular în partidele cu Astra Giurgiu, Viitorul Constanţa şi FC Voluntari, deşi puştiul are doar 18 ani. Tânărul care are 1,92 m înălţime a fost inclus de LPF în echipa etapei a 8-a a Casa Liga 1 după meciul Viitorul Constanţa – FC Argeş, de acum două săptămâni, încheiat la egalitate, 2-2. Portarul originar din Satu Mare a semnat anul trecut cu FC Argeş un contract valabil pentru 5 sezoane.


George, cum a fost în teren împotriva Voluntariului?
-Nu pot spune că a fost un meci uşor!. Un meci greu, cu încărcătură emoţională mare, aşa cum mă şi aşteptam. O victorie mult aşteptată. Am muncit toată săptămâna să obţinem cele 3 puncte puse în joc şi am reuşit să le luăm… Consider că suntem pe drumul cel bun după startul slab de campionat.
Ai avut emoţii la debutul în Liga I?
-Am aflat abia cu câteva ore înainte de startul meciului cu Astra că voi fi titular. Îmi doream foarte mult să debutez în Liga I. Pot spune că n-am avut absolut nicio emoţie. Voiam să profit de şansa primită şi am profitat. A ieşit bine şi am câştigat acel meci. Pentru mine e o mare onoare să port tricoul lui FC Argeş, un tricou îmbrăcat în trecut de Nicolae Dobrin. Acum îi avem chipul şi noi pe tricouri. FC Argeş este o echipă iubită, o formaţie de tradiţie în România, cu nişte suporteri deosebiţi.
Calităţi şi defecte
Eşti cel mai tânăr portar din Liga I. Cum este să fii inclus în echipa etapei?
-Este o mândrie pentru mine. Este rodul muncii mele din fiecare săptămână. Sunt conştient că trebuie să mă pregătesc la fel de bine şi de acum încolo. Vreau să o ţin tot aşa şi să ajungem cu FC Argeş acolo unde ne este locul.
Care este idolul tău?
-Jan Oblack este modelul meu de portar. Îl admir foarte mult şi este un exemplu de urmat.
Calităţi şi defecte?
– O să încep cu partea negativă. Ca defect cred că am jocul de picior. Sunt mici defecte pe care trebuie să le reglez în timp. Muncesc la fiecare antrenament să-mi corectez greşelile. La calităţi aş trece reflexul. Mă ajută şi talia. M.D.