Lucrări de reabilitare pe IC Brătianu!

2
0



Vor începe lucrările de reabilitare a bulevardului I C Bătianu, acestea fiind programate pentru 6 luni. Vor fi făcute frezări ale carosabilului, înlocuirea bordurilor, acolo unde este cazul, covor asfaltic. 


Lucrările vor avea loc pe bulevardul I.C. Brătianu -strada Maior Gh. Șonțu, între strada Maternității și strada Târgu din Vale, fiind executate de SC Comesad Drumuri SRL. Valoarea contractului este de 2.954.435,31 lei inclusiv TVA.
Primăria Pitești anunță că principalele lucrări care se vor executa sunt:
Lucrări pe zona părții carosabile existente:
– întreaga suprafață a părții carosabile se va freza pe o adâncime cuprinsă între 3-6 cm (grosime medie de 5 cm).
– stratul de uzură se va executa din beton asfaltic BA 16 rul50/70 de 5 cm grosime conf. SR EN 13108-1, AND 605-2016 (cu agregate naturale de carieră prelucrate prin concasare și sortare).
Pe zona lărgirilor și casetelor de refacere structura rutieră degradată:
se vor executa lucrări de reparare a degradărilor, în special în zonele de
intervenții la rețelele de utilități, inclusiv plombări ale gropilor existente, prin aplicarea unui strat de minim 6 cm de beton asfaltic sau chiar refaceri locale ale fundației străzii, dacă este cazul.
În profil transversal, Bd. I.C.Brătianu – Str.Maior Gh Șonțu se va executa în formă de acoperiș cu două versante plane înclinate spre exteriorul străzii (inclusiv pe zona parcărilor). Bordurile în stare bună se vor menține.
Pe zonele cu refacere integrală trotuare, încadrarea părții carosabile se va face cu borduri prefabricate 20×25 cm pe fundație din beton de ciment clasa C16/20 cu dimensiunile 30×15 cm, montate denivelat cu 15 cm. În dreptul acceselor spre proprietăți și al trecerilor de pietoni, bordura va fi coborâtă, iar denivelarea va fi de maxim 5 cm.
Pe zona trotuarelor și a aleilor pietonale:
Trotuarele și aleile pietonale existente se vor moderniza prin desfacerea integrală a îmbrăcăminții și prin execuția unui nou sistem rutier
Intersecțiile cu alte drumuri laterale vor fi amenajate corespunzător, ținând seama și de prevederile Normativului CD 173-2001. Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de min.10 m, cu aceeași structură rutieră ca a drumului de bază. Lucrările au o durată de execuție de 6 luni. M.S.


2 COMENTARII

  1. Acum cand vine iarna? Cat va rezista betonul asfaltic pus pe temperaturi negative, sau usor pozitive +/- precipitatii? Despre borduri ce sa mai vorbim…. inventia lui Videanu and Co si Pendiuc et Co.

  2. Un om de cuvant,asa se dovedeste a fi acest excroc numit gentea, forma continuata de furt,corputie, spagi,acordarea de contracte firmelor de cumetrie este o obligatie a celor ce vin la conducere.Au fost sponsorizati in campanie de excroci si acum trebuie sa le dea banii inapoi,inzecit.Multumim tovarase gentea, esti un hot ce nu sta degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.