Argeşul, primul judeţ cu tablete date

0
0



Judeţul Argeş este primul din ţară care a primit necesarul de tablete trimis Ministerului, pentru ajutorarea copiilor cu posibilităţi materiale reduse, de a participa la cursurile online.


Situaţia este însă una interesantă, pentru că din numărul total al tabletelor primite s-a rămas pe stoc cu o anumită cantitate.
Situaţia a fost explicată şi lămurită de Inspectorul Şcolar General, Liliana Murguleţ:
„Suntem primul judeţ cu tabletele primite şi primul care le-a distribuit cu soft educaţional încărcat. La acest moment a distribuit 6670 tablete şi avem rămase în stoc 511. Nu s-au distribuit toate fie că părinţii s-au temut ca să nu fie stricate de copii, pentru că tabletele se du spre folosinţă, nu în proprietate, iar în contractul de comodat este specificat că, dacă tableta este deteriorată trebuie să o plătească. Eu zic că, prin preluarea acestor tablete, copiii trrebuie responsabilizaţi… e un mod. Sunt semnale că se vor mai întoarce şi alte tablete. La o şcoală s-au dat 202 tablete şi au distribuit 153… celelelalte revin… Există şi situaţii în care situaţia materială s-a schimbat între timp şi de-asta nu au mai fost luate tabletele de către elevi. Se poate lucra şi câte doi copii pe tabletă, de ce nu? Pentru că atunci când posesorul ei este la cursuri în clasă, tableta nu este folosită… Avem de 2 mil lei achiziţionate tablete, plus încă 789 mii lei achiziţii până în decembrie. O să avem o mie şi ceva de tablete. Ne gândim să dăm tablete şi celor care sunt la limită, sau depăşesc puţin plafoanele de încadrare cu veniturile. În momentul de faţă primesc tablete cei care beneficiază să tichete valorice pe suport electronic, cu venit de 1115 lei pe membru”.
S-a activat platforma educaţională gratuită
În momentul de faţă există 168 de structuri şcolare care au activată platforma educaţională gratuită, 104 structuri care au acces gratuit la internet, cărora li se vor alătura altor 32 de structuri ce vor avea acces gratuit. „Cu siguranţă sunt şi elevi care nu acces la cursurile online, dar numărul lor este destul de restrâns. La Colegiul Armand Călinescu, dacă la catedră nu era un telefon, un laptop, o tabletă personală, de acasă nu este acces, clar…” a mai spus şefa Ispectoratului. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.