Pieţarii au protestat la Prefectură!

2



Comercianții care vând în piețele din Pitești au inițiat un protest spontan în fața Prefecturii, ieri dimineață. Oamenii erau nemulțumiți de măsurile impuse în ultima hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență Argeș care prevede închiderea piețelor care își desfășoară activitatea în spații închise.  Mai mult, cei din Piața Smârdan au avut surpriza neplăcută ca dimineață să mergă la lucru și să constate că nu li se mai permite accesul în interior.


În această dimineață, comercianții care vând în piețele din Pitești au constatat că nu își mai pot desfășura activitatea în interior. Duminică a avut loc o întâlnire între prefectul județului și primari în cadrul căreia au fost dispuse mai multe măsuri cu privire la funcționarea piețelor agroalimentare. Printre soluții se număra aceea ca mesele să fie scoase afară acolo unde este posibil, să fie înființate piețe volante iar piețele care nu au posibilități de rabatare a geamurilor să rămână închise.
Supărați că nu-și mai pot vinde produsele, oamenii au mers la Prefectură protestând. Unii dintre ei s-au plâns că în Piața Smârdan nu le-a fost permis accesul. Zeci de comercianți și producători agricoli au vrut să discute cu prefectul. O comisie formată din câțiva reprezentanți au intrat și au discutat cu Emanuel Soare spunându-și nemulțumirile. Cei rămași afară au vociferat cerând să li se permită și lor accesul pentru a-și expune doleanțele. Jandarmii au făcut un cordon, i-au ascultat pe protestatari dar nu a permis accesul tuturor în instituţie.
Spaţii deschise amenajate în pieţe
La finalul întâlnirii, prefectul a declarat că se vor găsi soluții, astfel încât toți comercianții să își poată vinde produsele. “Am găsit soluții pentru fiecare piață din Pitești astfel încât să își poată continua activitatea, iar fiecare piaţă închisă să se poată face deschisă, prin rabatare de geamuri prin îndepărtarea unor panouri, sau prin amenajarea  de mese în exterior. Fiecare dintre ei din asta trăiesc şi aruncarea lor în aer liber nu este o soluţie umană. În acest moment se lucrează în toate pieţele pentru amenajare. După-amiază mă duc în pieţe să văd care este situaţia şi să găsim soluţii la faţa locului. Eu i-am rugat să înțeleagă că activitatea în piața închisă (n.r fără posibilitatea de o aerisire permanentă prin spaţii deschise) nu poate continua fiind dată o lege în acest sens. Am făcut o adresă către toate comitetele locale să găsească soluţii de amenajare, de asigurare de condiţii optime pentru comercianţi. Comerţul cu produse în genul: carne, brânză, ouă, nu pot fi vândute în aer liber, fără respectarea normelor de igienă. ”, a declarat Emanuel Soare pentru Curierul zilei.
Ieri în unele pieţe deja fusese demarate amenajările, astfel încât să se intre în legalitate dar să nu fie perturbată nici activitatea pieţarilor. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. aolooo, sa moara giani, nu mai havem dan ce trai….astia au strigat in pita, astia care nu stiu sa tina o sapa in mana, astia care dau tarani afara din piata, bisnitari de etnie…tigani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.