Doi fraţi argeşeni nu pot fi arestaţi!

2
6

  • Deşi sunt condamnaţi definitiv



De mai bine de nouă ani, doi fraţi argeşeni sunt daţi în urmărire internaţională după ce au fost condamnaţi într-un dosar de fraude informatice. Aceştia au fugit din ţară după ce au fost eliberaţi din arest preventiv, în anul 2010, în timpul procesului, şi nici acum nu au putut fi prinşi pentru a-şi executa pedepsele. Se ştie unde sunt, de altfel, nici măcar nu stau ascunşi, numai că autorităţile din România nu pot face nimic pentru a obţine extrădarea.

În martie 2009, fraţii Roberto Cornel Nedea, acum de 33 de ani şi Fernando Daniel Nedea, acum de 32 de ani, ambii din Piteşti, au fost arestaţi preventiv de procurorii DIICOT Piteşti, alături de alţi inculpaţi fiind acuzaţi de fraude informatice şi constituirea unui grup infracţional organizat. Fiind în total 8 inculpaţi, erau acuzaţi că prin intermediul internetului au înşelat mai mulţi cetăţeni străini cărora le-au vândut diverse poduse, au încasat banii dar nu au livrat marfa. De altfel, mărfurile nici nu existau fiind doar o metodă ilegală de a obţine bani de la străinii naivi. În acelaşi an, inculpaţii au fost trimişi în judecată, unii dintre ei, între care şi fraţi Nedea, în stare de arest preventiv. În martie 2010 Curtea de Apel Piteşti le-a admis contestarea la prelungirea arestului preventiv şi a dispus eliberarea lor. Astfel au părăsit Penitenciarul Mioveni având interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Fugiţi din ţară
Procesul a continuat iar aceştia au fost condamnaţi, în anul 2010 de Tribunalul Argeş. Potrivit sentinţei instanţei de fond, Roberto Cornel Nedea are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani, iar Fernando Daniel Nedea o pedeapsă de 4 ani. Judecătorii au dispus confiscarea a 5150 dolari americani de la Roberto, şi 3089 dolari americani de la Fernando, pentru despăgubiri civile. Instanţa a menţinut controlul judiciar impus asupra celor doi. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti, iar în anul 2011 au fost condamnaţi definitiv, fiind menţinute pedepsele Tribunalului Argeş. Când a fost emis mandatul de executare al pedepsei, s-a constatat că ambii au fugit din ţară, în perioada în care aveau interdicţia să părăsească localitatea de domiciliu. Au fost daţi în urmărire internaţională. Astfel, de ani buni, cei doi figurează în lista celor mai căutaţi români, publicată de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Sunt daţi în urmărire internaţională dar nu pot fi arestaţi. Între timp poliţiştii argeşeni au reuşit să depisteze unde se află fraţii fugari. Cei doi s-au stabilit în Italia reuşind să îşi perfecteze actele şi obţinând domiciliul stabil în peninsulă. Practic sunt cetăţeni italieni iar autorităţile străine nu acceptă extrădarea lor. Tocmai de aceea, demersurile poliţiştilor au rămas fără rezultat. Oamenii legii nu au renunţat şi uneori, merg la domiciliul pe care îl aveau fraţii în Piteşti. Acolo locuieşte tatăl lor care susţine că nu ştie nimic despre fiii lui, nu ştie unde sunt şi că cei doi nu au mai venit acasă de ani buni.  M.Sandu


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.