Programul cu publicul la Casa de Pensii, modificat

0



Dacă aveți documente de depus la Casa de Pensii trebuie să țineți cont de faptul că au apă­rut modificări în activi­tatea cu publicul a acestei instituții. Pentru asigura­rea activității Casei Jude­țene de Pensii Argeș , făra expunerea asiguraților și a beneficiarilor sistemu­lui public de pensii la ris­curile legate de infectarea cu noul coronavirus, au fost dispuse mai multe măsuri.


Programul direct cu publicul pe perioada stării de alertă se va desfășura doar pentru  operațiunile enumerate mai jos. Documentele în original se pot trimite prin poștă
– Înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie, recalculări, care presupun anexarea unor documente în original. Înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se poate realiza și telefonic, la numerele 0248.610.115  și 0248.222.393. Această înregistrare constă în preluarea datelor personale și a numărului de telefon de către un operator, care va comunica numărul de înregistrare solicitantului, urmând ca, ulterior, documentația în original (cartea de muncă, adeverințele privind sporurile permanente și condițiile superioare de muncă și alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii) și în copie (actele de stare civilă, cartea de muncă etc), să fie transmisă în plic sigilat, prin intermediul CN Poșta Română SA, cu confirmare de primire la Casa Județeană de Pensii Argeș, str. IC Brătianu, nr,38, Pitești, județul Argeș.
– Solicitarea ajutoarelor de deces. Documentele necesare plății ajutorului de deces, se pot depune la sediul instituției, se pot transmite prin poștă sau prin e-mail. De asemenea,  plata ajutorului de deces pentru pensionari se poate face și prin mandat poștal, iar pentru asigurați, în cont bancar.
– Încheierea contractului de asigurare
-Ridicarea biletului de tratament balnear.
– Activitatea de expertiză medicală.
Pentru a proteja sănătatea beneficiarilor sistemului public de pensii, accesul în spațiile închise va fi asigurat în condiții de siguranță sanitară și distanțare fizică, cu respectarea fluxurilor și a traseelor stabilite în cadrul instituției. Casa Județeană de Pensii Argeș va dezvolta activitatea de relații cu publicul la distanță, astfel că pentru informații referitoare la stabilirea și plata drepturilor de pensie, recalculări pensii, stagii de cotizare și plata ajutorului de deces,  persoanele interesate  sunt rugate să se adreseze pe toata durata programului de lucru la numerele de telefon: 0248.222.393, 0248.222.394, 0248.610.115, sau în scris la adresele:relatii@cjparges.ro,plati_pensii@cjparges.ro,evidenta_contribuabili@cjparges.ro. Depunerea de documente prin e-mail se va face după descărcarea de pe site-ul Casei Județene de Pensii Arges – www.cjparges.ro, de la capitolul “acte si formulare” a cererilor corespunzătoare, completarea lor, semnarea și scanarea împreună cu documentele doveditoare. Documentele scanate în format PDF, JPG, JPEG vor fi transmise pe una din adresele mai sus mentionate. Se recomandă transmiterea de solicitări (cereri privind recalcularea pensiilor și a documentelor doveditoare, în original)  prin poștă, cu confirmare de primire. Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a angajaților Casei Județene de Pensii Argeș, sunteți rugați ca în situația în care prezentați simptome virale, să amânați prezentarea la Casa Județeană de Pensii Argeș și să utilizați mijloacele de comunicare prezentate mai sus, evitându-se astfel contactul direct. I.I.