Vijeliile au smuls copaci din rădăcină!

0
0

După cum anunţau meteorologii, în judeţul Argeş a fost cod portocaliu şi roşu, de vânt puternic. Dacă în cursul nopţii rafa­lele nu au provocat pagube, în cursul zilei de ieri, pompierii abia au făcut faţă numărului mare de solicitări. Militarii au fost nevoiţi să îşi ia măsuri de precauţie şi, în unele cazuri, au intervenit legaţi cu corzi speciale.
Mai multe apeluri au fost date la 112, pompierii fiind chemați în mai multe localități unde vântul puternic a provocat pagube. Acoperișuri smulse, pomi căzuți sau tablă desprinsă, sunt doar câteva dintre pagubele provocate de rafale. Intervenţiile au avut loc la Piteşti, Curtea de Argeş, Mioveni, Dobreşti, Dârmăneşti.
Vântul a distrus o parte din acoperișul Centrului Cultural Mioveni. Militarii au lucrat legaţi cu corzi speciale, ca să îndepărteze resturile care puneau în pericol trecătorii. Tot la Mioveni, pompierii au fost chemați pe strada 1 Mai, unde erau probleme tot la acoperișul unui bloc. Același lucru s-a întâmplat și pe strada Ion Pilat, la blocul N 4, unde a căzut acoperișul.
Arborele a căzut pe casă
În comuna Dobrești, în fața primăriei, doi brazi au căzut pe firele de curent electric. Exista riscul unui scurt circuit urmat de incendiu, energia a fost întreruptă. A intervenit SVSU și a fost anunțat distribuitorul de energie electrică. În comuna Dârmăneşti, satul Nergeni, un brad înalt de aproximativ 30 de metri a fost smuls din rădăcini din cauza vântului.
Copacul a căzut, rămânând sprijinit de casă. A fost îndepărtat, altfel zidurile puteau să cedeze sub greutatea bradului.
Acoperiş smuls
La Curtea de Argeș, pe strada Posada, pompierii au intervenit după ce tabla s-a desprins din acoperișul unui bloc. Trecătorii au fost avertizaţi să depăşească zona, putând fi loviţi de lemne sau tablele purtate de vânt. La Pitești, pe strada Constructorilor, s-au desprins mai multe cărămizi de pe fațada unui bloc. Militarii au acţionat tot legaţi cu cozi speciale, iar în zona Casa Cărții, un cort a căzut de pe o terasă în stația de autobuz și alte elemente se puteau prăbuși.
La munte a nins viscolit
La Cota 2000, în munţii Făgăraş, vântul a bătut ieri cu viteze de peste 80 de kilometri la oră. A nins, iar zăpada a fost viscolită. Stratul de omăt a fost de 140 de centimetri, astfel că la Refugiul salvamont de la Cota 2000 ajungea până la mijlocul ferestrelor. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.