Fraudă de 500.000 lei!

0

  • Afacerist trimis în judecată



Un om de afaceri, piteștean de origine, va fi trimis în judecată pentru o fraudă de aproximativ 500.000 de lei. Polițiștii au constatat că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, ar fi înregistrat în contabilitate facturi provenite de la firme fantomă, înregistrând cheltuieli fictive. Totul ca să obțină reduceri de la impozite și rambursări de TVA.


„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un ­dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2010-2014, un bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în Târgu Mureş, judeţul Mureş, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale din Piteşti, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, constând în achiziţii fictive de piese industriale. De asemenea, acesta ar fi omis înregistrarea în totalitate a veniturilor obţinute şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiare și fiscale, prin declararea fictivă cu privire la sediul societății. Pentru recuperarea prejudiciului, calculat la peste 490.000 de lei, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată”, a transmis Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
A cumpărat utilaje doar pe hârtie
C.G, de 41 de ani, a locuit în Piteşti şi a deschis firma, după care s-a mutat la Târgu Mureş, acolo unde are şi punct de lucru. Bărbatul deţine o societate de confecţii metalice industriale. Acesta a făcut achiziţii fictive, de la firme fantomă, înregistrând în contabilitate facturi de cumpărare a unor utilaje. Acestea nu existau în realitate la niciunul dintre punctele de lucru ale societăţii. Mai mult, avea declarat sediul firmei la o altă adresă faţă de cea reală şi a fost dificil pentru oamenii legii să-i dea de urmă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.