S-a prelungit termenul pentru depunerea declaraţiei pentru taxa de salubrizare

0



După ce piteştenii s-au arătat nemulţumiţi de problemele create după depunerea documentelor pentru taxa de salubrizare, Municipalitatea a încercat să vină cu soluţii. Primarul Cristian Gentea a inţiat proiectul de hotărâre pentru modificarea unor măsuri de implementare a noii taxe de salubrizare.


Astfel, concret, pentru intrarea în normalitate, indiferent de situaţiile anterioare, măsurile propuse sunt:
• Cetăţenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declaraiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziţie o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalităţi, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie. În această situaţie, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie şi decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate;
• Cetăţenii care nu au depus declaraţiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declaraţia până la data de 28 decembrie 2020 şi pot solicita restituirea diferenţei de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021;
• Cetăţenii pot achita taxa de salubrizare aferentă lunilor noiembrie şi decembrie 2020, chiar dacă până la data plăţii nu au primit decizia de impunere.
În proiectul de hotărâre, la iniţiativa primarului, termenul de plată aferent lunilor respective se prelungeşte până la data de 31 martie 2021 inclusiv.
Gentea: „Există asociaţii care nu au plătit gunoiul de 20 de ani”
Apel la seriozitatea şi implicarea concetăţenilor face şi Primarul Cristian Gentea: „După ce am descurcat lucrurile, mă bazez foarte mult pe sprijinul piteştenilor: trebuie să ne respectăm termenele de depunere a documentelor şi termenele de plată, altfel suferă toată comunitatea. Există asociaţii de proprietari care nu şi-au achitat gunoiul menajer de 20 de ani. Deşi locatarii au plătit la asociaţie. Este inacceptabil!. Furnizorul de apă sau electricitate întrerupe imediat şi apa şi curentul, pentru neplată. La Salubritate ce ar trebui să facem? Să lăsăm gunoiul neridicat? Fac apel la spiritul civic al piteştenilor, luaţi atitudine! Prin această taxă de 11 lei de persoană pe lună, vom avea un municipiu curat, iar Salubritatea nu va avea nicio scuză să nu-şi facă treaba!”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.