Ziua Naţională a României fără paradă militară!

0
0



Ieri Ziua Națională a României a fost mar­cată, în cadru restrâns la Pitești. Nu am avut pa­radă militară ca în alţi ani, ci o ceremonie şi depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor. În cen­trul oraşului, aproxi­mativ 100 de piteşteni au întins un drapel lung de 100 de metri.


Elevi ai Școlii Populare de Arte din Pitești au avut ieri o iniţiativă lăudabilă. Au marcat Ziua Naţională a României întinzând în centrul Piteştiului un steag de 100 de metri lungime. Ajutați de familii sau prieteni s-au așezat în centrul orașului cu distanța de 4 metri între ei și au întins drapelul. Evenimentul a durat 4 minute . Pentru câteva minute, oamenii care treceau prin zonă s-au oprit să îi privească. Și au făcut-o cu nostalgie pentru că anul acesta paradele pentru Ziua Națională au fost interzise.
Ceremonie restrânsă
La ora 12.00 la Cimitirul Eroilor a avut loc o ceremomie militară în cadru restrâns. Au participat prefectul judeţului, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor dar şi reprezentanţi de la Consiliului Judeţean Argeş. Cei prezenţi au depus coroane de flori, fiind intonat Imnul României. Nu a avut loc tradiţionala paradă militară iar ceremonia a fost organizată cu număr limitat de participanţi. Fastul de altă dată a fost înlocuit de o festivitate simplă, doar pentru a marca momentul deosebit de important pentru români. M.S. Foto: C.T.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.