Şefi ai IPJ Argeş, decorați de președinte!

0

  • De Ziua Naţională a României



Cu prilejul Zilei Naționale a României, doi cunoscuți polițiști argeșeni au fost decorați în grad de „Cavaler” de președintele Klaus Iohannis. Este vorba de comisarul şef Bogdan Berechet, fost inspector şef al IPJ Argeş, în prezent şeful Poliţiei Capitalei şi comisarul şef Marian Ba­dea, fost inspector şef al IPJ Argeş, fost şef al Serviciului Rutier Argeş, în prezent director al Direcţiei Rutiere, din cadrul Inspecto­ratu­lui General al Poliţiei Române.


Marţi pe 1 Decembrie preşedintele Klaus Iohannis a demnat decretele de decorare ale cunoscuţilor ofiţeri argeşeni. Astfel a fost conferit „Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului comisar-șef de poliție Berechet Marian Bogdan-Alexandru”, şi „Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului comisar-șef de poliție Badea Dumitru Marian”.
Cel mai tânăr inspector şef
Bogdan Berechet a fost cel mai tânăr inspector şef din cadrul IGPR, devenind şeful poliţiştilor argeşeni în 2017, la vârsta de 38 de ani. Din ianuarie 2020 a devenit şeful Poliţiei Capitalei. Comisarul şef Bogdan Berechet are cu CV impresionant. A devenit poliţist în 2002. Înainte de a fi numit inspector şef la IPJ Argeş a fost comandant al IPJ Vâlcea, adjunct la IPJ Vâlcea, Şef Serviciu la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş, director adjunct la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul M.A.I., ofiţer specialist la Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, I.G.P.R. – Brigada C.C.O. Piteşti şi ofiţer principal la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Argeş. Bogdan Berechet are la activ numeroase cursuri de specializare în ţară şi străinătate şi este doctorand la Şcoala Doctorală de Ordine şi Siguranţă Naţională – Academia de Poliţie A.I. Cuza Bucureşti în domeniul „Ordine şi Siguranţă Naţională”.
Carieră remarcabilă!
La rândul său, comisarul şef Marian Badea este unul dintre poliţiştii remarcabili ai judeţului nostru. Cu o activitate de peste 20 de ani ca poliţist, acesta a condus mulţi ani Serviciul Rutier Argeş. În anul 2017 a fost numit adjunct al directorului Direcţiei Rutiere, ulterior câştigând concursul pentru această funcţie. În ianuarie 2020 comisarul şef Marian Badea a fost împuternicit inspector şef al IPJ Argeş, funcţie pe care a ocupat-o până în aprilie când a fost avansat, atunci fiind împuternicit director executiv al Direcţiei Rutiere, din cadrul IGPR , funcţie pe care o deţine şi în prezent. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.