Joc slab, înfrângere cu scandal!

0

  • FC Argeș – Dinamo București 0-1(0-1) A marcat: Juan Camara(min.8)



FC Argeș se afundă și mai mult în subsolul clasamentului după ce a a pierdut și partida de vineri seară, de pe propriul teren, cu Dinamo București, din runda cu numărul 12 a Casa Liga 1. În urma acestui eșec, piteștenii au rămas pe locul 15 al clasamentului, cu cele 9 puncte acumulate, dar au mari șanse să devină lanterna roșie a Ligii I dacă Astra se va impune în partida de astăzi, de pe propriul teren, cu Chindia Târgoviște.


Alb-violeții au făcut un joc slab, iar ocaziile de gol ale celor două echipe au putut fi numărate pe degetele de la o singură mână. FC Argeș a început bine partida iar Malele a trimis în transversala cu un șut din interiorul careului. Dinamo a deschis scorul câteva minute mai târziu prin Camara care a șutat în plasă de la jumătatea terenului, după ce l-a văzut ieșit din poartă pe George Micle. Dinamoviștii au încercat desprinderea decisivă pe tabelă, însă portarul George Micle a reușit să pareze șutul lui Sorescu. Bucureștenii au rămas în zece oameni în minutul 58 după ce Andrei Radu a văzut al doilea galben și a fost eliminat, însă piteștenii nu au putut să profite de superioritatea numerică avută în ultima jumătate de oră. Malele a fost foarte aproape de gol, însă lovitura sa de cap a fost reținută de portarul Mejias. Același Malele a reușit să trimită în poartă, însă reușita atacantului elvețian a fost anulată pe motiv de offside. FC Argeș trebuia să primească lovitură de la 11 m înainte de finalul timpului regulamentar, la un fault în careu al lui Ricardo Grigore la Drăghici, însă centralul partidei a dictat fault în atac!. Decizia lui Dima a stârnit proteste vehemente în rândul oficialilor argeșeni, antrenorul Augustin Eduard primind cartonașul roșu pentru proteste. Reluările tv au arătat că fotbalistul argeșean a fost placat ca la rugby de jucătorul dinamovist, impunându-se penalty pentru piteșteni și eliminarea jucătorului bucureștean. Imediat după meci, fostul mare arbitru internațional, Ion Crăciunescu, a spus că FC Argeș trebuia să primească lovitură de la 11 m, iar prin neacordarea acesteia, centralul Marian Barbu a viciat rezultatul final.
Caseta tehnică:
FC Argeş: Micle – Tofan, Maric, Leca, Muşat – Prepeliţă(min.65 Honciu), Ad. Şerban(min.82 Mediop), M. Colli – Grecu(min.46 Năstăsie), Malele, Blejdea(min.54 Drăghici).
Rezerve neutilizate: Greab, Şerbănică, Deslandes, Barbu, Panait. Antrenor: Eduard Augustin.
Dinamo: Mejias – Sorescu, Bejan, R. Grigore, A. Radu – Răuţă, P. Anton (min.84 Achim)- Camara, Măgureanu(min.46 Gueye), Fabbrini – Nemec(min.62 Garcia).
Rezerve neutilizate: Hinojo, G. Creţu, I. Şerban, Borcea, Bani. Antrenor: Ionel Tersinio Gane
Cartonașe galbene: Meza Colli, Prepeliță, Drăghici, Năstăsie, / Bejan, Camara, Andrei Radu, Mejias
Cartonașe roșii: Andrei Radu(min.58)
Arbitru: Marian Barbu
Arbitri asistenți: Vasile Marinescu, Imre Bucsi
Arbitru de rezervă: Sorin Antonie.
Observator joc: Romulus Chihaia.
Observator arbitri: Cristian Nica.
Cum s-a marcat golul:
min.8: 0-1! Camara înscrie din lovitură liberă de la mijlocul terenului după ce îl vede pe Micle ieșit din poartă!.
Eduard l-a mitraliat pe centralul Barbu pentru penalty-ul neacordat:
”Este furt împotriva muncii noastre!”
La finalul partidei de vineri seară, cu Dinamo București, pierdută de FC Argeș, cu 0-1, antrenorul alb-violeților, Augustin Eduard, s-a arătat dezamăgit de jocul echipei sale, dar şi de arbitrul partidei care nu a văzut penalty la faza din prelungiri.
Tehnicianul argeșean a spus că centralul Marian Barbu a viciat rezultatul final: “Sunt de la 8 ani în fotbal, de 50 de ani, dar nu am văzut aşa ceva. Ne consumăm sănătatea, ne zdrobim nervii, familiile noastre suferă din cauza vieţii noastre…. e inadmisibil. Este clar, este un flagrant, o infracţiune. Este împotriva muncii unor oameni, este un furt împotriva muncii. E placaj, efectiv s-a aruncat pe atacantul nostru. Şi să dai… nu am înţeles ce s-a dat. Fault la cine? Unde? Avem şi noi ochi, nu suntem chiori. Se vede ca lumina zilei. Nici la rugby…“.
”Ce făcea tânărul Micle la 16 m?”
Tehnicianul consideră că portarul George Micle are o mare vină la golul marcat de Camara: “Este de neimaginat, de neexplicat pentru mine, ce făcea tânărul Micle la 16 metri, să îl surprindă o minge aproape de la jumătatea terenului. Deci lucrurile astea nu se pot antrena, nu ai cum să te lupţi cu arbitrul şi cu o poziţionare total aiurea. Într-adevăr, e tânăr, nu vreau să îi aduc multe acuze, numai că ne-a făcut să începem de la 1-0″ a spus Eduard la flash-interviul de după meci.
Gane: ”Dedicăm victoria lui Cosmin Contra și fanilor”
După victoria de la Pitești, cu FC Argeș, antrenorul echipei Dinamo București, Ionel Gane, a recunoscut că s-a consultat cu Cosmin Contra, înaintea partidei. Tehnicianul bucureștenilor a anunţat că nu mai crede în promisiunile spaniolilor: “Suntem la a treia victorie consecutivă. Îi dedicăm victoria lui Cosmin Contra, pentru că ştiu cât a suferit în ultimul timp. E o victorie şi pentru fani, pentru că ne-au demonstrat şi azi că nu ne lasă în niciun moment. Da, m-am consultat cu Cosmin pentru primul 11, pentru meci. E normal să mă consult cu el. N-a fost uşor, e din ce în ce mai greu, pentru că situaţia la nivel administrativ e la fel. Din august nu suntem plătiţi. Singura satsfacţie e să câştigăm meciurile până la finalul anului. Suporterii merită tot respectul nostru. Nu pot nici ei singuri. Aşteptăm luna asta un miracol, vreau să cred în Moş Crăciun, decât să cred în spnaioli. Ăsta e adevărul. Ar fi minunat ca acest club să nu ajungă rău, la faliment, pentru că e mare şi nu merită să ajungă rău. Cu noul stadion poate lucrurile se vor schimba în bine. Am văzut că a fost ceva la faza din minutul 90+1, dar el a fluierat ceva înainte, s-au împins nişte jucători. Am avut ocazii în prima repriză, după care Radu a luat două cartonaşe galbene şi am preferat să închidem jocul. Nu a fost un meci spectaculos, dar rezultatele sunt cele mai importante”, a declarat Ionel Gane la flash interviul de după meci.
Crăciunescu l-a făcut praf pe arbitrul Barbu
”Decizia corectă era penalty pentru FC Argeș!”
Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru intrernațional, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, s-a arătat revoltat de decizia centralului Marian Barbu care nu a acordat penalty pentru FC Argeș în minutele de prelungire ale partidei cu Dinamo, pierdută de piteșteni, cu 0-1. Crăciunescu a analizat la emisiunea Digi Sport Special,faultul lui Ricardo Grigore asupra și Stephan Drăghici și a dat verdictul. Fostul cavaler al fluierului l-a făcut praf pe centralul Marian Barbu pentru această greșeală gravă. “Pe Barbu nu l-a păcălit nimic! Decizia corectă era lovitură de la 11 metri, clar. Eu am niște explicații pentru asemenea decizii, dar n-am probe și atunci mă feresc să mă pronunț. Este ciudată rău, rău de tot această decizie. Ei dacă fac greșeli sunt recompensați și trimiși în Europa. Eu am lucrat la CCA, iar UEFA ne spunea permanent să nu delegăm la meciurile internaționale arbitri care nu sunt în formă. După ce primești o delegare internațională poți să faci ce vrei tu în campionatul intern? Că tu te duci afară, îți iei valuta respectivă și te doare la bască de ce se întâmplă în campionatul intern”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport Special. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.