A ars o fermă din temelii!

0
0



Ghinionul l-a pândit pe un bărbat din comuna Bughea de Jos, a cărui fermă de animale s-a făcut scrum, luni seara.


Ferma, ridicată de proprietari pe Fonduri Europene, era una destul de frumoasă, iar aici vieţuiau mai multe animale. Luni seara, în jurul orei 19.30, sa pornit infernul, iar cum omul îşi făcuse stocuri de furaje pentru iarnă, acestea s-au aprins rapid, iar până să fie mistuită de flăcări cu totul, nu a mai fost mult.
Flăcări mari văzute de departe!
“Am auzit urlete, se chinuiau oamenii să mai salveze animalele. Era fom, animalele speriate, a fost iad! Ne-am dus să ajutăm, dar cu găleata, nu aveam cum stinge marea aia de foc… Au ars nişte anuimale, păcat mare de ele… Păcat şi de munca oamenilor ăstora. Munceau săracii, aveau ferma asta aşa frumoasă, erau dedicaţi. Acum, ce or face oamenii, trebuie să asigure acoperiş animalelor pe care le-au salvat, hrana, e greu, dar poate le-o da ajutor primăria, nu ştiu, vecinii, neamurile”, spune Lucian V. “Am văzut focul şi fumul de departe. Era ca o bombă, parcă a fost ca la Hiroşhima, aşa cum vedeam la televizor, aşa s-a ridicat, o ciupercă de foc şi fum. Am plecat mai mulţi spre zona aia, bănuiam că e ferma, dar nu credeam că e aşa de rău, până când am ajuns acolo…. Iadul pe pământ! I-au ars animalele de vii, porci, iepuri, nu ştiu ce mai ziceau ei că nu au apucat să salveze. Or fi murit intioxicaţi de fum, apoi i-a mistuit focul. Doamne fereşte, e urâtă treaba. Băgase omul bani mulţi aici”, spune un alt localnic.
Zeci de animale, moarte
Ferma de animale de pe raza localității Bughea de Jos a ars ca o torță până la temelii. Câteva ore pompierii s-au luptat cu flăcările. A mai fost trimisă în ajutor o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul Mioveni. Adăpostul animalelor a ars pe o suprafață de peste 700 mp. Spre locul intervenției s-au deplasat pompierii cu încă trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, dat fiind întinderea pe care se extinsese focul, şi la gravitatea situaţiei. “Un incendiu de asemenea proporţii s-a mai înregistrat undeva pe raza comunei Valea Mare Pravăţ, cu ani buni în urmă, tot la o fermă de animale, situată undeva spre Mateiaş. A ars la fel ca aici, totul. Acolo, cred că nu au murit animale, sunt ani buni de atunci, dar asemenea grozăvie, atunci am mai văzut”, spune unul dintre pompieri. În interiorul construcțiilor au fost surprinse de incendiu 25 de porcine, 10 iepuri, aproximativ 10 tone de plante furajere și circa 5 tone de cereale. Au fost salvate mai multe animale, fiind vorba de o fermă mixtă, acestea fiind evacuate până la sosirea echipajelor de intervenție și pe parcursul desfășurării forțelor profesioniste în teren. Cauza incendiului ar putea fi, la o primă evaluare , un coș de fum neizolat corespunzătoar față de materialele combustibile. Urmează să fie făcută o evaluare a pagubelor produse de incendiu. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.