Încasa avans şi nu onora comenzile!

0

Arestat pentru 30 zile

Timp de mai multe luni, un piteştean a postat anun­ţuri prin care oferea servicii de transport sau pro­duse de vânzare. Solicita un avans, iar după ce încasa banii nu mai livra produsele. Marţi oamenii legii au făcut 6 percheziţii, iar bărbatul fost reţinut sub acu­za­ţia de înşelăciune.
„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, 4 în judeţul Argeş şi 2 în judeţele Olt şi Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019-2020, cei în cauză ar fi utilizat, fără drept, datele de identificare ale unor societăți comerciale ori şi-ar fi atribuit identități false, inducând în eroare mai multe persoane vătămate, încasând numerar ori prin cont bancar, sume de bani reprezentând avansuri pentru servicii de transport ori vânzarea unor bunuri, pe care nu le-au prestat. Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 30.000 de lei”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Avea acte false de la diverse firme
În judeţul nostru au avut loc trei descinderi la Piteşti şi una în comuna Căteasca. După efectuarea percheziţilor, cinci persoane au duse la sediul poliţiei. Florin D., în vârstă de 30 de ani a fost reţinut, constatându-se că el era cel care posta anunţurile. Bărbatul avea acte false de la diverse firme. Ca să fie credibil folosea copii pe care le trimitea cumpărătorilor, pretinzând că el administrează firmele. Bărbatul publica anunţuri de vânzare de produse pe Facebook şi pe alte site-uri specializate. De asemenea, intra pe bursa de transporturi şi contracta diverse curse. Solicita să-i fie achitat un avans şi nu onora comenzile.  Ieri Florin D. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de arestare preventivă, ulterior fiind dus la Judecătoria Piteşti cu aceeaşi solicitare. M.Sandu