Evenimentele zilei

0
0



– 1973: Adunarea Generala a ONU adoptă limba arabă ca limbă oficială a sa. Data de 18 decembrie devine Ziua limbii arabe.
– 1973: Programul sovietic Soyuz: Soyuz 13, avându-i la bord pe cosmonauâii Valentin Lebedev și Piotr Klimuk, este lansat de la Baikonur în Uniunea Sovietică.
– 1979: Adunarea Generala a ONU adoptă Convenția ce apară femeia împotriva discriminarii în domeniul politic, economic, social și cultural. România va ratifica Convenția la 7 ianuarie 1982.
– 1981: Primul zbor al bombardierului strategic rus Tu-160, cel mai mare avion de luptă din lume și cea mai mare aeronavă supersonică.
– 1990: Se semnează, la Strasbourg, actul prin care România aderă la Convenția Culturală Europeană.
– 1999: NASA lansează pe orbită platforma Terra care transporta cinci instrumente de observare a pământului, inclusiv ASTER, CERES, MISR, MODIS și MOPITT.
– 2002: Guvernatorul Californiei, Gray Davis, anunță că statul se va confrunta cu un deficit bugetar record de 35 miliarde de dolari, aproximativ dublul cifrei raportate în timpul campaniei sale de realegere cu o lună mai devreme.
– 2005: România câștigă titlul de vicecampioană mondială la handbal feminin la Campionatul Mondial de Handbal din Rusia, fiind învinsă în actul final de țara gazdă, scor 28-23.
– 2005: Războiul civil din Ciad începe atunci când grupurile rebele, susținute de Sudanul vecin, lansează un atac în Adré.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.