Argeşeanul Matei Ghiban, vicecampion naţional la Slalom Paralel!

0
0



Pilotul argeșean Matei Ghiban, antrenat de Vali Porcișteanu, este noul vicecampion naţional al juniorilor la Salom Paralel în sezonul 2020.
Zilele trecute Federația Română de Automobilism Sportiv a validat podiumurile anuale pentru cei mai buni piloți ai sezonului 2020, printre aceștia aflându-se și argeșeanul Matei Ghiban.


Deși nu are încă permis de conducere, pilotul junior antrenat de Vali Porcișteanu a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul de vicecampion național de juniori în Campionatul Național de Slalom Paralel, desfășurat pe circuitul de macadam de la Sibiu.
Matei Ghiban este elev în clasa a XI-a a Colegiului Național “Ion C. Brătianu” şi a debutat în sportul cu motor în urmă cu șapte ani la secția de karting a Palatului Copiilor din Pitești.
Anul trecut a urmat cursurile școlii de pilotaj sportiv Vali Porcișteanu Racing şi a concurat ca debutant tot în Campionatul de Slalom Paralel, câștigând pentru prima dată titlul de vicecampion la clasa juniorilor.
”Am acumulat experienţa necesară pentru următorul pas”
Sezonul 2020 a fost unul mai scurt și a început cu probleme tehnice pentru argeșean, însă înaintea ultimei etape a reușit să revină în calculele pentru un loc pe podium, iar victoria din finala mică a ultimei etape i-a adus la finele sezonului punctele necesare pentru cel de-al doilea titlu de vicecampion al juniorilor. “A fost un sezon scurt, complicat de pandemie, dar cred că cel mai important este ca s-a terminat cu bine și am acumulat experiența necesară pentru următorul pas, trecerea în Campionatul Național de Rally 2. Mulțumesc partenerilor, echipei și lui Vali pentru acestă etapă a carierei mele” a spus Matei Ghiban.
Porcişteanu: ”Este important ce laşi după tine”
“Eu sunt bucuros de fiecare dată când văd că se ridică noi generații de piloți, copii sau tineri care vin după noi și duc mai departe pasiunea pentru motorsport. Motto-ul școlii mele de pilotaj este “important este ce lași după tine” și cred că asta explică cel mai bine de ce an de an sunt și la raliuri și la slalom alături de sportivii mei” este concluzia lui Vali Porcișteanu, antrenorul sportivului. În sezonul 2020, Matei Ghiban a fost susţinut de Dacia Finance şi Flamicom. Slalomul Paralel – desfașurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv – este disciplina automobilistică în care piloții concurează doi câte doi pe un circuit de macadam cu două trasee paralele. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.