S-a aprobat majorarea preţului la apă şi canalizare!

2
0

În ultima întâlnire şi acest an, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Argeș a fost luată decizia majorării preţului la apă şi canalizare. Proiectul a trecut în cadrul Consiliulul Local Piteşti, în cadrul ultimei şedinţe din an. M.S.

Măsura este necesară pentru a putea fi refăcută întreaga reţea de apă şi canalizare. Astfel, până în anul 2025 preţul la apă va creşte în etape, cu 6% în următorii trei ani, cu 5%, în 2024 , respectiv 2% în anul 2025. Preţul la canalizare se va majora cu 6% în următorii doi ani, cu 10% în 2023, cu 30% în 20204 şi cu 3% în 2025.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș a avut, în 30 decembrie 2020, în sala de ședință a Primăriei Municipiului Pitești, ultima întâlnire din 2020. Au participat reprezentanți ai UAT-urilor membre și conducerea operatorului regional Apă – Canal 2000 SA, anunţă Primăria Piteşti.

Pe ordinea de zi s-au aflat opt puncte, cele mai importante fiind cele legate de Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014 – 2020. Au fost aprobate în unanimitate de către cei 22 de membri prezenți toate propunerile: studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici ai proiectului, valoarea investițiilor aferente proiectului, asigurarea cofinanțării, dar și planul anual de evoluție a tarifelor la apă și canal, conform rezultatelor analizei cost-beneficiu.

Votul în unanimitate în cadrul ADIA este precedat de aprobarea continuării proiectului de investiții cu bani europeni în consiliile locale din toate cele 12 comune, orașe și municipii care beneficiază de cofinanțare, ca și în Consiliul Județean Argeș. În urma aprobării în ADIA, s-a definitivat cadrul instituțional. Urmează analiza Ministerului de resort și semnarea contractului de finanțare a proiectului ce va aduce cea mai mare investiție din bani europeni în ultimii 30 de ani pentru județul Argeș.

În ședința ADIA din 30 decembrie a fost ales noul consiliu director: Ion Mînzînă – președinte al Consiliului Județean Argeș, Gheorghe Botârcă – primar al orașului Topoloveni, Ion Baicea – primar al orașului Costești, Nicolae Velcea – primar al orașului Ștefănești, Ion Dulamă – primar al comunei Rucăr, Ion Dumitru – primar al comunei Albota, Gheorghe Stancu – primar al comunei Bascov și Ion Necula – primar al comunei Moșoaia.
Noul președinte ADIA, în urma votului, este Cristian Gentea – primar al municipiului Pitești.

2 COMENTARII

  1. Mda, pentru ca psd ul in loc sa refaca reteaua de apa s a ocupat cu Bordurile, fantanile cantatoare si pavarea orsului, acum cine plateste? TOT pitestenii. tare buni psd isti astia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.