FC Argeș începe cantonamentul de la Mogoșoaia

1
0



După câteva zile de pregătire pe plan local, FC Argeș va efectua în această dimineață un nou test COVID-19, urmând ca după amiază să plece în cantonament la baza de pregătire a FRF de la Mogoșoaia.


Alb-violeții se vor pregăti în această locație până pe 12 ianuarie, iar apoi să plece în Moldova pentru partida cu FC Botoșani, din prima etapă a returului, meci programat pe 14 ianuarie. Returul se anunță unul de foc pentru echipa din Trivale care a terminat prima parte a sezonului pe locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte, adunate în 15 etape. Piteștenii vor fi antrenați de cuplul Andrei Prepeliță-Mihăiță Ianovschi care a fost instalat cu câteva zile înainte de finalul anului trecut. De partea sportivă se va ocupa Jean Vlădoiu, fostul mare fotbalist alb-violet fiind numit tot acum câteva zile în funcția de manager general al clubului FC Argeș.
Amical cu Academica Clinceni
În perioada de pregătire de la Mogoșoaia, FC Argeș va disputa și un joc amical. Acesta este programat pe 9 ianuarie, adversar urmând a fi Academica Clinceni. Conducerile celor două grupări urmează să se pună de acord asupra locației și orei de disputare a partidei.
S-au despărțit de Deac și Blejdea
Oficialii grupării din Trivale sunt în negocieri cu mai mulți jucători valoroși pentru a întări lotul pe posturile deficitare, dar și cu fotbaliștii care nu au dat satisfacție în turul campionatului, pentru rezilierea contractelor. Primii plecați de la echipa alb-violetă sunt mijlocașii Gabriel Deac și Andrei Blejdea. Despărțirea dintre cele două părți s-a produs pe cale amiabilă, neexistând probleme de ordin financiar. În următoarele zile este posibil ca echipa din Trivale să se mai despartă și de alți jucători, urmând ca aceștia să fie înlocuiți de nume noi, piteștenii fiind în negocieri avansate cu mai mulți jucători de la FCSB și Universitatea Craiova, care ar urma să fie împrumutați.
Programul echipei FC Argeș:
4 ianuarie – testul COVID -19
4-12 ianuarie – cantonament Mogoșoaia
9 ianuarie – amical Academica Clinceni
14 ianuarie – FC Botoșani – FC Argeș
17 ianuarie – FC Argeș – Gaz Metan Mediaș.

Vlădoiu: ”Fără muncă și seriozitate nu se poate face nimic!”
Jean Vlădoiu a revenit la FC Argeș după 11 ani petrecuți la Federația Română de Fotbal. Fosta mare fotbalist este convins că FC Argeș va reuși să scape de retrogradare.
Cum este revenirea la Pitești?
-Sunt conştient de responsabilitatea pe care mi-o asum. Vin cu sufletul deschis, chiar dacă ştiu că va fi foarte greu. Am adus oameni pe care îi cunosc şi cu care am lucrat, iar eu sunt convins că împreună putem face ca lucrurile să meargă bine la FC Argeş.
Lotul de jucători cum ți se pare?
-Sper să eliminăm din mers greşelile care s-au făcut, să aducem jucători de valoare. Iar dacă ei vor pune şi suflet pentru această echipă eu spun că vom reuşi să evităm retrogradarea fără nicio problemă. Chiar nu îmi fac nicio problemă din punctul ăsta de vedere. Important e să avem oameni de încredere şi devotaţi, să muncim 24 de ore din 24 dacă e nevoie. Eu le-am spus, dar le voi mai spune, că fără muncă şi seriozitate nu se poate.
Cine se va ocupa de transferuri?
– Unul singur va decide, iar acela voi fi eu. Vreau să fiu corect, iar toate deciziile pe care le voi lua la nivel de conducere şi staff le voi lua numai de comun acord cu domnul primar şi echipa dânsului. Eu sunt cel care îşi va asuma toate greşelile în faţa domnului primar dacă echipa mea greşeşte.
Cum ai petrecut Crăciunul și Revelionul?
-Jumătate din ele am fost pe drum, iar jumătate am stat acasă, cu familia. Am servit preparate tradiționale românești și cred că am luat vreo 2 kg pe care va trebui să le dau jos. Soția mea este o bună gospodină și am gustat din toate preparatele. Îmi place foarte mult friptura de curcan.

Andrei Prepeliță: ”Locul actual nu ne face cinste!”
Căpitanul Andrei Prepeliţă a pus capăt carierei de jucător, iar de acum încolo se va ocupa doar de antrenorat. Prepeliță va face echipă pe banca tehnică cu Mihăiță Ianovschi, însă el va răspunde de rezultatele echipei.
Ai renunțat definitiv la cariera de jucător…
-Sunt onorat să fac parte din acest staff, sper să facem treabă bună împreună şi să scoatem echipa de pe locul actual, pentru că nu este unul care să ne facă cinste. Iar la anul sperăm să avem alte ambiţii şi să nu ne mai gândim la actualul obiectiv.
Cât de mult te va ajuta experiența de fotbalist în antrenorat?
– Am jucat la nivel înalt spun eu, în toate competiţiile. Am fost pregătit de antrenori mari, iar cu ceea ce eu am acumulat, apoi cu experienţa lui Mihăiţă de antrenor, cred eu că ne vom completa foarte bine.
Sărbătorile cum le-ai petrecut?
-Am mers la țară, la Vâlcea. Dacă în anii trecuți plecam la munte, acum am preferat să stau acasă. Cu Covid-ul ăsta unde să mai pleci… Au fost părinții și familia. Am mâncat numai preparate tradiționale românești, dar am avut și preparate vânătorești. Sarmalele îmi plac foarte mult. Am gustat din fiecare câte puțin, ca tot omul…

Mihăiță Ianovschi: ”Trebuie să ne regăsim identitatea”
Antrenorul Mihai Ianovschi spune că va face totul pentru ca FC Argeş să părăsească ultimul loc al clasamentului Ligii I.
“Este un moment extraordinar pentru mine, se ştie ce înseamnă FC Argeş pentru familia mea. În acelaşi timp este şi un moment extrem de greu. Cred că toţi trebuie să facem în aşa fel încât FC Argeş să îşi regăsească identitatea. Însă în acest moment obiectivul care arde cel mai tare este evitarea retrogradării. Eu şi Andrei Prepeliţă vom face tot ce ţine de noi pentru a scoate cât mai repede echipa din poziţia în care este şi să oferim linişte oamenilor care investesc, cât şi piteştenilor”, a spus Ianovschi, care în noiembrie s-a despărţit de formaţia de ligă secundă CSM Slatina. M.D.


1 COMENTARIU

  1. Acest Primar Gentea a distrus și a compromis pe toată lumea aici mâ refrr la foști antenori , jucători etc. . Așa se va întîmlpa și cu acești oameni .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.